Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15505275 www.bgdnes.bg

Гонзо решава за новия селекционер

Проблем са отношенията между директора и някои от треньорите ни

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо се оказва човекът, който трябва да намери евентуален нов селекционер за първия ни отбор, научи "България Днес". Това е, при положение че Младен Кръстаич бъде освободен от поста към края на годината.

Ръководството на съюза е решило този път да не предприема инициативи дори с големи имена, а да остави "горещия картоф" на Гонзо. Така поне малка част от критиките към Боби Михайлов и компания ще бъдат отклонени в друга посока.

Реклама

Откакто Михайлов ръководи централата, селекционери бяха дори световни имена като Лотар Матеус, Христо Стоичков, Любо Пенев, Красимир Балъков и Петър Хубчев, както и доказани специалисти като Георги Дерменджиев и Ивайло Петев, водили шампиона "Лудогорец". Но "лъвовете" така и не се класираха за голямо първенство при това ръководство на БФС, което пое властта през 2005 г., само година след участието на България на европейските финали в Португалия.

Проблемът е, че заради отношенията си с част от българските специалисти Георги Иванов трудно би се договорил с имена като Станимир Стоилов или Димитър Димитров-Херо. Затова и сега на дневен ред излиза Илия Груев, който бе помощник именно на Матеус, бе и в екипа на Красимир Балъков при престоя му в "Черноморец". За последно Груев работи в немския "Арминия" (Билефелд) и сега е свободен.

Никой от футболната централа засега не е казал, че снема доверието си от Кръстаич. Сърбинът извъртя 40 футболисти в националния отбор, откакто го е поел, но резултатите са далеч под очакваното. След загубата от Черна гора в края на миналата седмица се заговори, че предстоящите европейски квалификации срещу Литва, Сърбия и Унгария ще бъдат от съществено значение за бъдещето на специалиста, чийто договор изтича през лятото на 2024 г. Документът бе подписан в тази рамка, тъй като надеждите бяха, че в тази квалификационна група "трикольорите" имат шанс за участват на европейското, но сега е ясно, че това вече е невъзможно и евентуално от началото на новата година може да бъде търсен нов треньор.

Реклама

Четете още

Гонзо: Аз ли да вкарам 2-3 гола?

Гонзо: Аз ли да вкарам 2-3 гола?

Суперскандал! БФС свали БНТ от чартъра

Суперскандал! БФС свали БНТ от чартъра

Националите се махат от Разград след псувните по Боби и БФС

Националите се махат от Разград след псувните по Боби и БФС

Шефът Гонзо шокира: Загубата е по-добре от победа

Шефът Гонзо шокира: Загубата е по-добре от победа

Реклама
Реклама
Реклама