Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17053849 www.bgdnes.bg

Емил Велев-Кокала: Дълговете сега са по-важни от титлата

"Левски" има много дългове за погасяване и е много правилно, че клубът продаде футболистите, за които можеше да вземе добри пари. Легендата на "сините" Емил Велев-Кокала е категоричен пред "България Днес", че в момента любимият му отбор до края на сезона трябва да опита единствено да стигне до място в евротурнирите, макар това да е много трудно.

От ПФК "Левски" официално обявиха трансфера на нападателя Уелтън Фелипе Парагуа де Мело в японския клуб "Гамба" (Осака). Уелтън направи дебют със синята фланелка на 19 февруари 2022 година. За "Левски" записа 79 мача и 17 гола във всички турнири. Бразилецът се превърна в основен играч за "сините" и барометър за представянето на тима. Според информациите в касата на клуба от "Герена" ще влязат 6 милиона лева за трансфера на кариоката.

Реклама

Така "Левски" осъществи четвърти изходящ трансфер през тази зима, след като преди това Роналдо бе продаден на Ростов, Жереми Петрис в Шарлероа, а Дарлан в Китай. Общият приход вза "сините" от тези трансфери е около 12 милиона лева.

"В началото на пролетния дял на шампионата вече няма за какво да се борим - коментира Велев. - Титлата е химера, за купата отпаднахме, остава единствено да търсим начин да стигнем до евротурнирите. В същото време клубът има огромни дългове. Заради това е много добре, че се продадоха играчите, за които можехме да вземем пари.

На мястото на продадените ще се намерят други, това не ме притеснява. Има и добри юноши, както в школата, така и другаде. А и все пак треньорите ще имат време да обиграят новите футболисти през следващия сезон да гонят по-големи цели."

Четете още

Ники Костов на гилотината! "Левски" с три варианта за негов заместник, ето кои са

Ники Костов на гилотината! "Левски" с три варианта за негов заместник, ето кои са

"Синята" легенда Емил Спасов:
"Левски" може да се бори за титлата!

"Синята" легенда Емил Спасов: "Левски" може да се бори за титлата!

Кокала с мисия като Джеймс Бонд в Израел

Кокала с мисия като Джеймс Бонд в Израел

"Синята" легенда Емил Велев-Кокала: Мислят националния тим за кръжок

"Синята" легенда Емил Велев-Кокала: Мислят националния тим за кръжок

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама