Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17599489 www.bgdnes.bg

Ганчеви оставят Ел Маестро до края на сезона

*Голямата цел пред сърбина е Купата на България

*Треньорът на ЦСКА се бетонира след победата над "Левски"

Нестор Ел Маестро се бетонира в ЦСКА поне до края на сезона. Сърбинът спечели за първи път дербито с "Левски" и си спечели нов кредит на доверие от собствениците. Загуба от "сините" почти сигурно щеше да коства поста на треньора, но този път неговият отбор победи убедително големия си съперник и Ел Маестро успя поне временно да затвори устите на критиците.

Феновете, които отдавна искат оставката на сърбина, също останаха доволни от играта и са готови да проявят още търпение към сърбина. Надеждите са "червените" да направят добра победна серия в следващите мачове, въпреки че "Лудогорец" води убедително в първенството. Ел Маестро е разговарял с ръководството и е получил уверение, че ще остане на поста си до лятото. Също така наставникът има сериозна неустойка в договора си при предсрочно уволнение, която ръководството няма никакво желание да плаща освен в краен случай.

Реклама

Основната поставена цел пред треньора е спечелването на Купата на България, което от тази година осигурява квота за по-престижния турнир Лига Европа, а не за Лигата на конференциите. За целта ЦСКА трябва да отстрани "Ботев" (Пд) на полуфиналите, а на финала е твърде вероятно да срещне "Лудогорец", който е фаворит в мачовете с "Хебър".

Големият шеф на "червените" Гриша Ганчев продължава да подкрепя Ел Маестро, който е един от любимците му. Той е оставил управлението основно на сина си Данаил, но важните решения продължават да се вземат само с негово съгласие. В едно от редките си интервюта Ганчев призна, че съжалява за уволнението на Нестор при предишния му престой в ЦСКА.

Самият Ел Маестро осъзнава, че победата над "Левски" бе изключително важна за бъдещето му. Треньорът бе изключително щастлив и обяви успеха над "сините" като един от най-важните в кариерата си. "Опитвам се да подготвя големите мачове така, както всеки друг двубой - каза треньорът. - Опитаме да намерим слабите страни на противника. Психологическата магия подейства. Невероятна атмосфера, страхотен успех. Това е една от най-големите победи в моята кариера. Не чета вестници и новини. Много съм щастлив за феновете. Мисля, че изиграхме страхотен мач. Доминирахме през първото полувреме и ги унищожихме през втората част. "Левски" имаше късмет, че резултатът е само 2:0."

Четете още

Тончо Токмакчиев: Търпят хулиганите на стадиона, за да не викат по премиера

Тончо Токмакчиев: Търпят хулиганите на стадиона, за да не викат по премиера

Три чувала експлозиви открити преди "Левски" - ЦСКА

Три чувала експлозиви открити преди "Левски" - ЦСКА

Ултраси готвели война на "Васил Левски"

Ултраси готвели война на "Васил Левски"

ЦСКА-София удари "Левски" с 2:0, вратарска грешка повали "сините"

ЦСКА-София удари "Левски" с 2:0, вратарска грешка повали "сините"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама