Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17939571 www.bgdnes.bg

Стоичков и Гонзо се върнаха на терена, вижте къде

Най-успешният български футболист Христо Стоичков и президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов взеха участие в демонстративен футболен турнир, който се проведе в навечерието на 74-ия Конгрес на ФИФА в Тайланд.

Своеобразната надпревара в Банкок включваше звездни селекции, които представяха различните конфедерации, членуващи във ФИФА.

Реклама

Георги Иванов облече екипа на тима на УЕФА, докато Христо Стоичков игра за състава на Зона Океания. Сред останалите участници в атрактивния турнир личаха още имената на Луиш Фиго, Андрий Шевченко, Кларънс Зеедорф, Кристиян Карембьо, както и на президентите на ФИФА и УЕФА - съответно Джани Инфантино и Александър Чеферин.

До финалния мач достигнаха отборите на ФИФА и УЕФА, а победата бе за селекцията на световната централа, която надделя с 2:0.

Тазгодишният Конгрес на ФИФА събра над 3000 представители на глобалното футболно семейство. Българската делегация включва още изпълнителния директор на БФС Борислав Попов и ръководителя на Международния отдел Ивета Банкова – Стоянова. На срещата в Тайланд бяха обсъдени редица важни теми, свързани с развитието на играта, и в частност - на женския футбол.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама