Реклама
https://www.bgdnes.bg/misterii/article/9650946 www.bgdnes.bg

Дядо Влайчо предсказва джендърите

Според гадателя нацията ни ще оцелее в изпитанията

Мъжете ще станат жени, жените - мъже, трябва да се мине през ада, казва още пророкът 

Джендър културата и промяната в поведението на мъже и жени предсказва преди десетилетия дядо Влайчо.

Реклама

Пророкът на народа описва съвременния ни живот плашещо точно, въпреки че думите му са изречени в средата на миналия век.

"Вие няма да повярвате, но ще дойде време, когато мъжете ще носят обици и ще си слагат забрадки и ленти на косите. Те ще започнат да приличат на жени, а жените - на мъже. Светът ще се побърка. Но няма как - и това ще трябва да се изживее... Затуй ви казвам: ако е потребно да се мине през ада, вие продължавайте да вървите, без ни за миг да спирате, нито да се обръщате назад", са думите на гадателя, който приживе е впечатлявал с точните си думи.

В наши дни сливането на поведение при половете вече се счита за нещо нормално, а на отричането му се гледа с лоши очи. Но в в средата на миналия век е било немислимо мъж да носи обици или жена да има поведение на силния пол.

Дядо Влайчо пророкува още и за храните, които ядем, и за парите, които имаме или нямаме в съвременния свят. Според него продуктите ще стават все по-лоши и не се оказва далеч от истината.

"В цял свят плодородието ще бъде оскъдно поради воюващи и поради голямото нарастване на земните жители и неправилното разпределение на благата ще има оскъдица - недоимък от първа необходимост. Скъпотията ще върви напред и бързо парите ще станат изобилни, но незадоволството ще го има. Ще дойде време, когато зеленчуците ще стават все по-отровни. Те растат в земята и близо до нея. Плодовете за разлика от тях са на високо и приемат повече слънце. Тук е и причината зеленчуците да бъдат по-замърсени", казва ясновидецът и словата му са много познати в наши дни.

Реклама

Дядо Влайчо съзира промяна и в поведението на хората като цяло: "Поради помрачаването и голямото зло духовете на човешките същества ще бъдат крайно нервни и психично болни, но страданията, мъчнотиите и страховете ще пораснат до степен на голям хаос. Общо хората ще бъдат много нетърпеливи, ще бъдат сръдливи, ще обичат яденето, спокойствието, но те ще им липсват, после брат с брата ще се съди, ще се появят много кражби и други беди. Светъл ще бъде Божият път, будните души ще почувстват това, а останалите ще потъмнеят още повече. По цялата земя и континенти ще има голяма проява на духовете във всяко отношение."

Но пророкът е категоричен, че въпреки трудностите и изпитанията на новото време българският народ ще оцелее. "Абе, тоя наш български народ е доста твърдоглав. Мнозина не приемат Бога и ще патят. Ама, казвам ви, до болка ще теглят. Ще има чистене... И за нищо на света няма да бъде онова, което хората се надяват и очакват. То е нещо, което човешкият род още не е виждал, не е чувал и дори не е подозирал за него. Това върховно "пречистване на души" ще стане чрез силата на Природата. Българският корен е здрав, дълбок и жилав. Нацията ни ще оцелее в задаващите се изпити", казва на съвременниците си ясновидецът от сливенското село Коньово.

Любопитно е, че в предсказанията на гадателя могат да бъдат открити слова и за международната политика.

"Управниците в цял свят ще бъдат в по-голямо затруднение, а останалите широки маси ще говорят, пишат, четат и тълкуват най-разнообразно, всеки посвоему световните събития. Светът няма да се умиротвори. Русия ще се заинтересува повече, но пак с търпение ще чака да дава от своята си червена боя на всички народи и ще играе роля на предтеча в делото на работничеството по целия свят. Германия ще успява, Америка едва ще запази сама себе си. Англия ще загуби територии, сили и влияние. Франция ще бъде на три разделена: фашизъм, работничество и свободно мислещи общества, и ще следва неволно мистиката на Германия. Италия ще си събере силите и ще има успехи. Япония ще напредва. Турция ще бъде в голямо затруднение. Гърция ще изгуби. България поради молитвите на духовните общества, не ще бъде въвлечена във война. С малка промяна в кабинета тя ще бъде първа по желание за мир на Балканите, иначе ще си пази границите строго... Блажени ще бъдат ония будни семейства, които не се безпокоят от положението и вярват истински в силата и властта на Бога", се казва в пророчеството.

Става известен след смъртта си

Личността на дядо Влайчо придобива популярност години след смъртта му, като приживе той е отбягван и непризнаван от мнозина въпреки добрите си дела и живота си на безсребреник, който не взима пари за помощта си.

След 9 септември 1944 г. Влайчо Жечев е обявен за "враг на народа", защото предсказал смъртта на Георги Димитров - по това време той е министър-председател и ръководител на Коминтерна. Това предсказание коства на ясновидеца шест години въдворяване в места за "превъзпитание" - трудови лагери и затвори. Пророкът умира на 8 май 1981 година.

Хората започват да го наричат "дядо" още преди да навърши 30 години. Причината е, че си пуска дълга брада и коса, визуално заприличва на Исус Христос и така хората му показват уважението си към него.

През 2019 г. в родното му село Коньово е изграден Дом на доброто с параклис, чешма, паметник и кът с негови вещи.

Реклама
Реклама
Реклама