Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13762520 www.bgdnes.bg

Преборете синузита!

  • Вдишвайте въздух от изгорели брезови клонки
  • Инхалации с пуснати лимонови кори във вряща вода също помагат

Синузитът е заболяване, което може да се превърне в хронично, ако не се лекува. В черепа на хората има синуси, които при заболяване се пълнят с гной.

Болният страда от главоболие, но най-голямата беда е, че хроничният синузит е причина за заболявания на сърцето, ставите, алергии, бронхиална астма, ревматоиден артрит, сенна хрема и др. Секретите, които се задържат, са отлично средство за развитието на бактерии и гъбички.

Реклама

Природната медицина е много по-лесно приложима и безболезнена, тъй като изваждането на гнойта с пункция е много болезнено и невинаги ефикасно.
Синузитът е възпаление на околоносните кухини. Обикновено той възниква като усложнение след простуда, грип, понякога причината за възникването на това заболяване е морбили или скарлатина.

За разлика от обикновената хрема, синузитът може да продължи 2-3 седмици, а ако болестта не се лекува, тя преминава в хронична форма. Освен запушения нос, признаци на синузит са болките в областта на очите, челото, бузите. Нерядко болките имат следния характер - болката се усеща в зъбите, в челото или в цялата половина на лицето. Ако възпалението е засегнало челната или клиновидната кухина, към симптомите се добавя и влошаване на зрението.

Лечение на синузит с лечебни храни

1 рецепта - Петрана Филипова, Стара Загора
Смесват се сокът на един лимон и една глава червен лук, добавя се 1 с.л. 4-5 кристала счукана на прах морска сол и 5-6 капки газ. Сместа се съхранява в хладилник, а от неявсеки ден по 3 пъти се капват по 2 или 3 капки в носа. Това ще облекчи значително състоянието ви.

2 рецепта - Богдана Кунева, Габрово

1 к.ч. ориз, 9 сушени сини сливи без костилките, 1 с.л. ленено брашно. Всичко това се сварява в 200 мл вода, докато стане гъста каша. Слага се на марличка и се лепи на мястото, където усещате най-силната болка. Така се престоява не повече от 2 часа. Ще усетите как ноздрите ви ще се изчистят и болката ще спре. Процедурата се повтаря няколко пъти, докато симптомите на синузита изчезнат напълно.

3 рецепта: счукан на кашица пресен хрян се омесва с малко тесто, слага се в марля и с него се налага болното място, предварително намазано с мазнина.
Лапата престоява не повече от 10-15 минути.

4 рецепта - Сия Голошкаркова, Плевен

Реклама

"Вземете захаросан мед, колкото грахово зърно, и го слежете в едната от ноздрите си. В същото време на челото правите компрес от силна ракия, но внимавайте да не се засегнат очите. тази процедура се прави сутрин и вечер, след която болният трябва да остане в леглото по половин час. В следващите няколко дни промивайте носа си със слаб меден разтвор. Това ще ви помогне за известно време да отстраните проблема.

5 рецепта - от Владо Додов, с.Костенец

10 г пчелен клей (прополис), 20 г мед и 1 с.л. лайка. Всичко това се слага в една тенджера с 1 л вода в нея. Трябва да заври леко. Тогава се вдишва паратав продължение на 10 дни.

6 рецепта: инхалация с пуснати лимонови кори във вряща вода помага (фитонцидите на лимоновото масло) при остри и хронични синузити.

7 рецепта: освен инхалации, медът може да се прилага и по друг начин - болният ляга по гръб и във всяка ноздра се капва по капчица мед. На ден можете да правите по 2-3 процедури. След всяка процедура болният остава вкъщи не по-малко от два часа.

Лечение на синузит с лечебни билки

8 рецепта - Стойка Цонева, гр.Хисар

В 100 мл вода се вари 1 с.л. полски хвощ от 2 до 4 мин. Поне 5 пъти през деня се смърка от отварата.

9 рецепта - Валерия Точева, Кърджали

Половин ч.л. смлян синап се замесва с брашно и вода във вид на питка. В продължение на една седмица се налагачелото, като болното място предварително се намазва със свинска мас. Компресът престоява 20-25 минути. Трябва да се пари силно, което показва, че действа добре. Всеки път се прави нова питка до пълното излекуване на болния.

10 рецепта - за хроничен синузит - Петър Русев, Гълъбово

Пресен корен от хрян се измива и настъргва на ситно ренде. 1 ч.л. от хряна се слага към 1 с.л. царевично брашно и лъжица оцет. Смесват се добре, болното място се намазва с мас и със сместа. Държи се само 5 мин. първия ден, 10 мин. - втория, 15 мин. - третия и така до 5-ия ден с времетраене 25 мин. След това се тръгва по обратния път до 5 мин.

11 рецепта - Надежда Василева, Кърджали

"Аз страдах от хроничен синузит и след всеки курс на лечение си казвах: "Какво да правя следващия път?" Тогава реших да пробвам природно средство. Набрах няколко брезови клонки и ги сложих направо в печката. Преди още да са изгорели напълно, се доближих много близо, сложих кърпа на устата си, а очите си покрих с длани и започнах да вдишвам сгорещения въздух през носа си. Издържах цели 15 мин. Направих процедурата 3 пъти поред, след което болестта ми изчезна завинаги. Ето как се справих със синузита без пункции и дупчене. Много ще се радвам, ако моето "лекарство" помогне и на други хора".

Червено вино цери фистулата

Ганка Василева от Пловдив споделя:

"Имах фистула на дебелото черво повече от три години. Три пъти ходих на хирург да я оперира и тя пак се появяваше по-болезнена. Мазах я с крем, продаден ми от един народен лечител. Затвори се за около месец и накрая пак се появи. Позната лекарка ми каза нещо, над което първоначално сесмях много - лекуване на фистула с вино. Но после реших да опитам - натопих половин филия бял хляб в доброкачествено вино. След това я оставих на решетъчната лъжица, за да се оттече виното, и я сложих на фистулата. Първоначално щипеше, но скоро разраненото място започна да се отпуска. ФИлията стоя на раната, докато изсъхне. Повторих процедурата десетина пъти и раната зарасна. Не се прави повече".

Вие питате, проф.Мермерски отговаря:

Стоп на коксартрозата!

Моля ви, проф.Мермерски, спасете ни от коксартрозата. Какво ли не пробвахме с моя комшия, нишо не помага.
Янко Михайлов, София

1 рецепта - от Цветанка Кръстева, Монтана
Тя се е излекувала от коксартроза със следната рецепта: "Живях 10 месеца в страшни болки. Пих всякакви лекарства за ишиас, дископатия, остеопороза, коксартроза, шипове и какви ли не болести, но без никаква полза. Всеки вдига ръце и казва:"Така е, ще боли". Аз съм упорита, реших и махнах всички лекарства и започнах: къде, какво чуя, кой какво каже - опитвах и успях. Пробва я моя братовчедка и вече не куца.

Вземат се 4-5 средно големи картофа, сваряват се и се намачкват на каша, слага се 1 с.л. нафталин и 1 с.л. олио. Сместа се разбърква добре и още топли картофите се разстилат върху плат. Слага се на кръста и отгоре се поставя найлон и плътна превръзка. След известно време се получава нещо като боцкане (като при нагревки), сържи се, докато може да се търпи.

След 4 процедури имах голямо подобрение. Помолих личния лекар да ми предпише 5 нагревки. След втората плаках на улицата и се прибрах с такси. След това започна истинско чудио. Когато се сетех за болката, се ослушвах и оглеждах дали е вярно. Докато правех нагревките, не правех нищо друго.

След това правих през ден уринотерапия. намокря се с урина една кърпа, слага се на болното място, отгоре се поставя вестник и стар ластичен чорап да крепи превръзката. А през деня, в който почивах, мажех болното място със загряващо мазило. И така всеки ден в продължение на цял месец. Имам слаби болки, когяато много се преуморя и когато ще се развали времето.

Четете още

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода
Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Реклама
Реклама
Реклама