Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13762953 www.bgdnes.bg

Болестите на кръвта имат лек

  • Запасете се с лимони, коприва и царевична коса-
  • Пчелното млечице активира образуването на живителната течност

Кръвта заедно с лимфата съставлява вътрешната среда на организма. Благодарение на широко развитата мрежа от кръвоносни капиляри (най-малките кръвоносни съдове) кръвта влиза в допир с всички тъкани на човепкия организъм, осигурявайки възможност за обмяна на веществата в организма.

Кръвта съставлява между 7% и 8% от теглото на човешкия организъм (близо 5 л при възрастен човек). Състои се от 55% плазма и 45% суспензирани в нея клетъчни или функционални елементи - червени кръвни телца (еритроцити)м бели кръвни телца (левкоцити) и тромбоцити.

Реклама

В кръвта се съдържат газове - азот, кислород, въглероден двуокис. органичните вещества на кръвта са представени главно с белтъчини, между които най-голямо значение има дихателният пигмент хемоглобин.

Той се съдържа в еритроцитите и осигурява пренасянето на кислород от белите дробове към тъканите на тялото. Системата на кръвообращението осигурява всеки орган всеки орган и всяка клетка с кръв.

Основният орган на кръвоносната система в сърдечният нмускул. Чрез артериите кръвта се изтласква от сърцето, а вените я връщат в него.
Разстройството на кръвообращението може да се изразява в нарушаване на функциите на сърцето (сърдечна недостатъчност) или на кръвоносните съдове (съдова недостатъчност). Причина за кървене може да възникнат в следствие на травми от механичен характер. патологични промени на състава на кръвта, изменение на стените на кръвоносните съдове, заболявания на вътрешните органи.

Според мястото на кървене, то може да е външно или вътрешно. Всяко кървене е опасно, тъй като се намалява количеството на циркулиращата кръв и по този начин се нарушават обменните процеси в организма.

Рецепта 1 - против кръвотечение:

1 ч.л. ситно надробена кора от калина се запарва с 250 мл вряла вода. Отварата се прецежда и се пие като чай.

Реклама

Рецепта 2 - против кръвотечение

1 с.л. шипкови люспи се варят в 250 мл вода. Отварата се прецежда и се пие като чай.

Рецепта 3 - за бързо съсирване на кръвта

Съдържанието на витамин К в царевичната коса повишава съсирването на кръвта, затова настойката може да се приема като кръвоспиращо средство. Добре е при приготвянето й да се използва и коприва. 1 с.л. смес от царевична коса и коприва се заливат с чаша вода и се приема по 1 ч.л. на всеки 3 часа.

Рецепта 4

Микроелементите желязо, кобалт, мед, манган и други помагат за добро кръвообразуване, отличен имунитет и т.н. Корените от коприва са богати на всички тях. 1 с.л. сушени настъргани корени от коприва и 1 с.л. мерудия се заливат с 500 мл червено вино. Вари се докато остане около половината от обема на сместа. Прецежда се и течността се пие по 2 с.л. на ден на гладно докато свърши. Съхранява се в хладилник.

Рецепта 5

Витамин Р от лимоновите кори помага при кръвоизливи от вътрешните органи като кръвохрачене и повръщане на кръв. Комбинираното действие на витамин С и витамин Р от лимона стяга кръвоносните съдове. Затова е добре при възрастни хора да се използва в борбата с атеросклерозата и с инсултите.

Рецепта 6

Биофлавоноидите в лимона засилат действието на витамин С. Белите кръвни телца и имунните "активисти" - левкоцитите, се нуждаят от много витамин С за изпълнение на своите отбранителни функции. Минути след приема му витамин С стимулира хипофизната и надбъбречнатяа жлеза за производство на хормони.

Рецепта 7

Лечебните свойства на шипката са разнообразни. Действа диуретично, запичащо и кръвосъсирващо. Понижава съдържанието на холестерин в кръвта. Народната медицина препоръчва шипката при коклюш, диабет, трудно уриниране, умора, дизентерия, червен вятър. Плодовете се използват за приготвяне на ароматен чай, мармалад и вино.

Рецепта 8

Предимството на домата пред другите плодове и пред зеленчуците е, че съотношението между витамин С и витамин Р е в много добро пропорции, вследствие на което те действат укрепващо на стените на кръвоносните съдове. Това действие е особено полезноза болните от диабет, при които капилярната мрежа е подложена на разрушаване.

Рецепта 9

Пчелното млечице действа стимулиращо при силно изтощение и мигрена, активизира кръвообразуването, като увеличава количеството на хемоглобина и броя на еритроцитите, поради което се прилага при анемии.

Рецепта 10

Комбинацията от сок от ябълки и сок от зеле с добавка на настъргана лимонова кора подобрява работата на бъбреците и процеса на кръвообразуване.

Рецепта 11 - чеснов еликсир за кръвоносните съдове

Смесват се 1 кг мед, 1 кг смлян чесън и 1 кг смлени лимони с кората, но без семките. Сместа се съхранява в хладилни условия и се приема по 1 с.л. преди ядене. Помага при хипертония, очиства съдовете от склеротични плаки.

Ябълкова настойка за дълъг живот

Рецепта "Ябълки за дълъг живот"

Нарязват се на парчета 3 ябълки и се заливат с 1 л вряла вода. Завиват се добре и се оставят да престоят 4 часа. След това се намачкват с ръце. След като се прецеди, ябълковата настойка се пие по 50 мл сутрин на гладно и преди лягане с лъжичка мед. Резултатът от тази терапия е очистване на кръвта, одобряване на съня и облекчаване на тромбофлебита.

Рецепта за укрепване на кръвоносните съдове и при склероза на съдовете

Изпива се по 1 с.л. ленено масло 2 пъти дневно в продължение на 2 месеца. След почивка от 20 дни курсът може да се повтори.

Мед и копър пречистват

Здравейте проф.Мермерски. Казвам се Татяна Тодорова от Варна. Пиша с молба за помощ за пречистване на кръвта и малокръвие с помощта на природната медина. какво ще ми препоръчате?

Рецепта за пречистване на кръвоносните съдове
Холестеролните плаки и другите шлакови вещества са основна причина за стареене на организма и отслабване на имунитета. Ето как можете да пречистите кръвоносните си съдове от тези излишни натрупвания.

Вземете 2 чаши мед, 1 чаша стрито семе от копър, 2 с.л. смлени валерианови корени с вода, докато обемът стане 2 л. След това оставете за едно денонощие. От сместа се приема половин час преди хранене. приемайте докато свърши.

Рецепта при малокръвие след инфекциозни болести
Смесват се исландски лишей - 50 г, стръкове хвощ - 50 г, стръкове медуница - 50 г, корени кръвен здравец - 60 г, корени бял оман - 60 г и стръкове синя тинтява - 60 г. Две с.л. от билките се добавят в 500 мл вода и врят 5 минути. Пият се по 100 мл преди ядене 4 пъти дневно.

Четете още

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода
Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Проф. Христо Мермерски: Излекувах рак с картофи и сода

Реклама
Реклама
Реклама