Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13767052 www.bgdnes.bg

Спрете косопада!

  • Настойка от спирт и хрян възстановяват окосмението
  • Газ, мас и жълтък също ликвидират проблема

Косопадът е сериозен проблем и за да намерите най-подходящото средство за справяне с проблема, трябва първо да си изясните причината.

Най-разпространената причина за косопада са силният стрес и нервното напрежение. В този случай не е нужно да ползвате някакви специални препарати, за да спре косопадът. Основното е да възстановите душевното и психологичесмото си равновесие. Освен това в период на бременност или при къдрене, косата също пада по-интензивно.

Реклама

Не на последно място причина за косопада може да се окаже лошата и нередовна грижа за косата. В този случай се налага бърза помощ. Ще помогне масло от репей - продава се в аптеките.

Рецепта 1 - от Гинка Радоева, Плевен

Две глави кромид лук се нарязват на ситно и се киснат в 300 мл силна домашна ракия 10 дни. Мажат се корените на косата 1 ден преди измиване.

Рецепта 2 - от Симеонка Млечникова, Поликраище
Смесват се 2 г сяра с 50 г вазелин. Косата се маже 2 пъти на ден.

Рецепта 3 - от Антоанета Николова, Харманли

Тя е излекувала съпруга си като дори е започнала възстановяване на опадалата коса. 1 с.л. ситно нарязани корени от лопуш се залива с 3 с.л. нерафиниран студено пресован зехтин или масло от тиквени семки. Сместа се вари 15 минути, като се разбърква.

След като изстине отварата се втрива в основата на космите. На третата седмица един път дневно втривате сок от люти чушки. Сокът се получава по следния начин: в 500 мл водка слагате 3 люти чушки. престояват поне 3 седмици. Ефектът от тази рецепта се е появил след третия месец.

Рецепта 4 - против себорея от М.Белчева, Казанлък

Реклама

3-4 лъжици хума се заливат с натурален винен оцет. Бъркат се 20 мин, докато стане на крем. намазва се главата и така престоява 20 минути. Измива се и пак се намазва с оцет, накрая се измива обилно с вода.
Рцепта 5 - против косопад от М.Белчева, казанлък
В половин чаша кисело мляко слагате 2 таблетки хинин (без глазурата). Смесват се добре и се мажат корените на косата. Завива се с найлон и хавлиена кърпа и така се стои 5 часа. Ефектът е поразителен.

Рецепта 6 - при гнездови косопад, от Роза Миленкова, Перник

В 1л вряла вода се поставят 2 пакетчета чай и врят 3 минути. Чаят се пие без да се подслажда. За фрикция се използват изсушениете филтри от чая. След като се съберат 10 пакетчета опаковките серазкъсват, слагат се в 500 мл вода и ги варите 15 минути. С тази смес се правят продължителни фрикции на кожата и косата.

Рецепта 7

Скилидка почистен чесън се разрязва на две части. С тях натривате оголените места на главата. процедурата се прави 4-5 пъти на ден.След кратко време косопадът спира и започва да расте нова коса.

Рецепта 8

Корен от хрян се настъргва и се изстисква. Сокът се втрива в кожата на главата. За всяка процедура се приготвя пресен сок. Особено се препоръчва при гнездови косопад.

Рецепта 9 - при силен косопад

След измиване косите се плакнат със запарка от полски хвощ: 3 с.л. стръкове се заливат с 1 л вряща вода, сместа кисне 30 мин и се прецежда. Прави се 5 дни подред.

Рецепта 10 - при суха трошлива коса

Към половин чаша репейно масло се добавят 1-2 яйчени жълтъка, сока от половин лимон и половин портокал. Разбива се добре и се втрива в косите и в кожата на главата. Държи се 45 мин. и се измива. прави се 2 пъти седмично в продължение на 4 седмици. В периода между процедурите в корените на косите се втрива ракия за подобряване на кръвообращението.

Рецепта 11

С тампон, напоен в равни части чиста свинска мас, газ и урина, се намазват косите от вечерта. Отгоре се поставя хартия и найлон. Сутринта косата се измива.

Рецепта 12

Розалия споделя с нас: Синът ми получи косопад вследствие на силен стрес. Направих следното: в един буркан нарязах на ситно корени от хрян (1/3 от буркана) и ги залях с 95-градусов спирт. Така престоява 14 дни.

Всяка вечер топях памук в спирта и мажех корените на главата на сина ми, като едновременно ги масажирах до зачервяване. На 20-я ден започна да се появява мъх и косата започна да расте. Възстанови се в първоначалния й вид. продължих да мажа корените и след растежа на косата.

Рецепта 13

Георги Георгиев също имл силен косопад. Една жена му препоръчала лекарство от природата и косопадът спрял.

20 листа от бръшлян врят в 1 л вода 10 минути. След измиване косата се изплаква с тази отвара. Подсушава се с кърпа. прави се 5-6 пъти. Отварата се ползва само външно. Косопадът спира.

Рецепта 14

Стефка Иванова е получила силен косопад след раждане. Това е било преди 40 години. Ходила е при кожен лекар, но не са й помогнали лекарствата, който й е изписа. Тогава една баба й е казала рецептата, с която е спряла падането на косата й.

Смесват се един жълтък, 1 с.л. свинска мас и 1 с.л. газ. Вечер косата се маже с тази смес, отгоре се слага хартия, найлон и се завързва с кърпа. Така се спи. На сутринта косата се измива със шампоан. Процедурата се прави веднъж в седмицата. Стефка е приложила 2 пъти рецептата и косопадът е спрял.

Отървете се от гъбичките

Гъбичките загрозяват ръцете и краката, тъй като водят до разрушаване и пожълтяване на ноктите. Те са сериозно и труднолечимо заболяване.

Рецепта 1 - от Добринка Димитрова, Асеновград

Приготвя се крем като 4 г прополис се разтваря в 100 мл 70% спирт. Няколко пъти дневно се маже увреденото място. Същият разтвор може да се изпозлва при зъбобол, като болният зъб се намаже с памуче.

Рецепта 2 - от Иванка Карлова, Бургас

С 50% разтвор от формалин намазвате само ноктите, защото разтворът е много силен. тази рецепта е излекувала много хора.

Рецепта 3 - от Асен Стефанов, София

В леген се слага топла вода. Сипва се пакетче калиев перманганат и отварата от един пакет смрадлика. Потапят се краката до глезените. Киснат се 15 мин, изплакват се със сапун и се избърсват. След 4-5 процедури гъбичките изчезват.

Вие питате, проф.Мермерски отговаря:

Восък и прополис премахват бенките

Скъпи проф.Мермерски, казвам се Теодора Валентинова от Кърджали и искам да попитам за ефикасни и безболезнени рецепти за премахване на бенки. Благодаря предварително!

Рецепта 1 - от Мариана Тенева, София

Размекват се на водна баня 50 г восък и 30 г прополис. Към тях се прибавя и сокът на 1 лимон. В горещата смес се потапя парченце памучен плат и леко охладено се слага върху бенката. След 4 дни се измива мястото на бенката с топла вода. Ако все още не е паднала, процедурата се повтаря още няколко пъти.

Рецепта 2 - от Данаил Манчев, Павликени

Лечението става с дръжки от глухарче, когато цъфти и пуска сок. Събират се няколко стръка, пресоват се и с млечния сок се мажат бенките. След 20-25 дни те изчезват.

Рецепта 3 - против петна по лицето и врата

На водна баня се разтопяват 50 г восък, 70 г мед и 20 г бадемово масло. Получената смес се нанася на тънък слой върху петното и след 30 мин се измива. Процедурата се повтаря до пълно изчезване на петното.

Четете още

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Природни илачи в битката срещу вируса

Природни илачи в битката срещу вируса

Реклама
Реклама
Реклама