Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13774364 www.bgdnes.bg

Край на шиповете в коляното!

Цяр №1 - смес от пресни яйца и силна ракия 

Цяр №2 - мехлем от лук и катран

1 рецепта - от Станка Иванова, с.Слана бара, Видинско

Настъргват се на ситно корени от хрян. след това с брашно и оцет се меси малка питка. При слагане на питката на врата или коленете се намазва с олио, за да не изгаря кожата. Превръзката се държи не повече от 20 минути, през което време болката преминава. При поява на болка отново се оповтаря рецептата.

2 рецепта - за шипове в петата и коляното - от Д.Генков

Вземат се 2 шеши морска сол и 1 л. винен оцет. Варят се докато солта се разтопи. След като изстине сместа (да е поносима) кракът се кисне. Всяка вечер сместа се подгрява и процедурата се повтаря.

Реклама

3 рецепта - от Дарина Гюлева, Пловдив

Две-три пакетчета медицинска сяра се наръсват върху хартия и се поставят на пода. Краката се накисват в топла вода и се стъпва върху сярата за 15-20 минути. СЛед това краката секо се изтръскват и се обуват с чорапи и така се нощува. Повтаря се 15 пъти, независимо къде са шиповете (дори и на врата да се намират).

4 рецепта - от Димчо Костадинов, Видин

Три аспирина и 3 аналгина се стриват на прах. Смесват се с 1 с.л. свинска мас. Мехлемът се маже вечер на болното място с леко масажиране. Превързва се мястото, където боли. Още при следващата процедура се чувства облекчение.

5 рецепта - от Даниела Данкова, Петрич

Глава кромид лук се изпича. Обелва се и се счуква докато стане на каша. СМесва се с 1 с.л. сяра и 1 с.л. пудра захар. Вечер се прави компрес на болното място, а на сутринта се измива с топла вода. Добре е мястото на компреса да се намаже предварително с камфоров спирт.

6 рецепта - от Надка Кирчева, фитотерапевт

Негасена вар се счуква на ситно. Увива се в стар чорапогащник и вечер преди лягане се слага на петата на единия от двата крака. Завързва се така, че да не се размести до сутринта. Болките преминават още след първата процедура.

7 рецепта - при шипове в коленете - от М.Славчева, Девня

Чисто парче вълнен плат се потапя в нафта, изцежда се и се слага на болното място. Отгоре се покрива с найлон. Прави се всяка вечер в продължение на 7 дни.

Реклама

8 рецепта - от Надя Стоева, Смолян

Госпожа Стоева е имала шипове и в двете колене с адски болки. От познати е приложила следната рецепта: разбиват се пресни яйца в 100 мл. силна домашна ракия. Сместа се намазва върху памук или марля и болното място се превързва. Повтаря се една седмица и болките изчезват.

9 рецепта - за шипове в коленете, от Пенка Славчева, Елин Пелин

Госпожа Славчева е приложила рецептата на Ванга и се е излекувала.

Глава лук се разряязва на две. В двете половинки се прави дупка, която се пълни с катран. Така приготвени половинки се слагат на шиповете, превързват се и се махат чак на сутринта. След два дни болките преминават. Лечението продължава два месеца.
10 рецепта - против шипове - от Елена Игнатова от Годеч

Вземат се от 3 до 4 капки боров катран (може и до шест капки, не е опасно). Разрязва се една глава лук, взема се една вътрешна люспа от него и на нея се слагат капките от боровия катран. Върху люспата се слагат два пласта марля и се прави превръзка с бинт върху петата. Тази прожедура се повтаря три нощи, една след друга. Всяка вечер се използва нова люспа от лука и няма значение на кой крак ще я сложите - ляв или десен. Просто трябва да ги сменяте последователно, никога не се провежда лечение и на двете пети едновременно.

Не се притеснявайте, че първите две нощи ще ви измъчват болки, нормално е. След лечението от три нощи се почива 20 дни. След това се прави рентгенова снимка, за да се установи дали има ефект от приложеното лечение. Възможно е да се наложи процедурата да се повтори.

Аз бях със шипове във врата и имах много често и силно главоболие. Проведох горното лечение два пъти през 20 дни. Болките ми спряха и когато отидох да си направя рентгенови снимки, се оказа, че просто нямам шипове. И двете снимки на шийните ми прешлени бяха чисти. Две години оттогава никога не съм имала болки.

11 рецепта - от Кирил Тодоров

Когато работех в столичното ХЕИ една колежка получи шипове в лявото коляно. Някой й казал да вземе чесън. Да го обели скилидка по скилидка и да напълни две бурканчета от мед. Да ги запечата без вода и на водна баня да ги свари. Когато видимо е врял, да се смъкне от котлона. След като изстине, бурканчето се отваря и с лъжица се мачка да стане на каша.

Коляното добре се измива с вода и сапун. Целта е да се отворят порите на кожата. След няколко сеанса с чесновата каша и малко сол кракът й оздравя. Тя с юмрук удряше по болното място да покаже, че вече коляното не я боли.

12 рецепта

Нарязва се 1 кг целина и се вари в 5 л вода, докато остане 1 л течност. Прецежда се и се пие по 1 к.ч. 3 пъти дневно. По време на лечението се изяждат и по 2-3 лимона дневно.

Горчив пелин срещу травматичен шок

Шокът (травматичен) е тежко състояние, което се рвазвива под въздействието на силни дразнители на болка. Болният е апатичен и безразличен към околната среда. Кожата е бледа, лицето се покрива със студена пот, дишането е повърхностно, а пулсът е слаб, кръвното налягане е ниско.

Препоръки:

- Пострадалият трябва да помирише камфоров спирт, да се сгрее;

- Да се изпие горещ чай или кафе.

1 рецепта: болният трябва да пие топли отвари от горчив пелин, мента или корен валериана.

2 рецепта: плод шипка, коприва, цвят глог, дяволска уста - по 100 г, листа горска ягода 75 г. Три с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 3 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се на малки порции през целия ден.

Вие питате, проф.Мермерски отговаря:

Успокойте шума в ушите

Драги проф.Мермерски, чест и почитания за природните рецепти, с които ни помагате да всички нас, по-възрастните хора, да се борим с болежките си. Моята е, е имам шум в уите от доста време и все не успявам да се преборя. Ако ми помогнете, ще ви бъда безкрайно благодарен.
С уважение: Христо Г., Ивайловград, на 76 г.

1 рецепта: 2 с.л. листа от сива къпина вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл. 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

2 рецепта: Джоджен и цвят глог - по 100 г. Две с.л. от билковата смес вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

3 рецепта: главички детелина 100 г. и зимзелен 75 г. Една с.л. от билковата смес вечерта се поставя в термос и се залива с 1 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 50 мл 4 пъти дневно.

4 рецепта: сутрин и вечер в ушите се поставят по няколко капки пресен сок от лук.

5 рецепта: 2 с.л. цъфтящи главички детелина вечерта се поставят в термос и се заливат с 2 ч.ч. вряла вода. На сутринта се прецежда. Пие се по 100 мл 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

Четете още

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Мед и зелеви листа лекуват разширените вени

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Сокът от мандарина - цяр за кожата

Природни илачи в битката срещу вируса

Природни илачи в битката срещу вируса

Реклама
Реклама
Реклама