Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/13947967 www.bgdnes.bg

5 необясними случая на безследно изчезнали хора

Ето кои са 5-те най-мистериозни и загадъчни случаи на загадъчно изчезнали хора през последните над 200 години.

Най-скорошната мистерия е тази с похитителят на самолети Д. Б. Купър, който отвлича самолет „Боинг 727“. Това се случва на 24 ноември 1974 г. във въздушното пространство между Портланд, Орегон и Сиатъл, Вашингтон. Тогава Купър взима 200 000 долара откуп, който в момента се равняват на близо 2 милиона долара, скача с парашут в неизвестност. Скокът е осъществен от 4 км. в Орегон. Независимо, че го издирвали хиляди хора, обирджията не бил намерен. Въпреки проведеното обширно издирване с хайки и разследване на ФБР извършителят никога не е открит или идентифициран.

Реклама

През 1978 г. мистериозно изчезва капитан Валентич. Тогава австралийският пилот Фридрих Валентич излита и забеляза в небето някакъв странен обект. Летецът незабавно съобщава за това на диспечерите, но очевидно е твърде късно. Минути по-късно Валентич и самолетът му изчезват от радарните екрани. Издирвателно-спасителната акция не дава никакъв резултат и изчезването му остава мистерия.

Друга загадка е тази със лейтенант Феликс Монкла. На 23 ноември 1953 г. военни радари засичат летящ неизвестен обект над езерото Мичиган. Във въздуха е вдигнат изтребител F-89C, пилотиран от лейтенант Феликс Монкла, за да прехване подозрителното летящо тяло. Но щом изтребителят се приближава до обекта, и двете светлинки изчезват от екраните на радарите. Чак през 2005 г. самолетът на Монкла е открит на дъното на езерото Мичиган. Кабината се оказва плътно затворена, но от самия пилот няма и следа.

Само 4 години по-рано необяснимо изчезва американецът Джеймс Тетфорт. Това се случва през декември 1949 г., докато Тетфорт пътува с автобус към Бенингтън - там се намира домът му. За последен път Джеймс е видян, че спи на своята седалка. Но когато автобусът пристигна на неговата спирка, Тетфор сякаш се е изпарил във въздуха без следа. Багажът му така си стои в автобуса. Изчезването на Тетфорт все още си остава загадка.

През ноември 1930 г. след продължителен поход ловец на име Джо Лебъл се озовава недалеч от познато му селище на ескимоси, които живеят на брега на езеро. Той решава да потърси подслон за нощувка. Обаче някогашното процъфтяващо селище се оказва напълно празно. Сякаш всички жители набързо са напуснали домовете си и са поели в незнайна посока. Джо попада на нещо изключително притеснително. В една от къщите все още къкри гозба на печката, а в друга на пода са оставени недоушити ръкавици, от които стърчи игла. До ден днешен няма рационално обяснение на изчезването на ескимосите.

Погледжайки още по-далеч, през 1815 г. един слуга на име Дидерици влиза в банка, за да изтегли парите на своя покоен господар, като се престорил на него – облича дрехите му и се гримира старателно. Неговият простичък план се проваля и е заловен на място. В съда измамникът е осъден на 10 години затвор. В протоколите на затвора е записано, че когато Дидерици излязъл на разходка заедно с други затворници, се случва нещо необяснимо. Затворникът бавно започва да става невидим и накрая просто се изчезнал. От него не остава нищо освен оковите, които били на крака и ръцете му. Това става през смаяния поглед както на надзирателите, така и на затворниците. Всички единодушно твърдят, че Дидерици постепенно станал прозрачен, докато напълно изчезнал. Всички опити на следователите да разнищят този случай се провалят. Затворническите власти прекратяват разследването и обявяват, че всичко е станало по „Божия воля“.

Четете още

Тайни емисари изпитвали Ванга

Тайни емисари изпитвали Ванга

7 случая на НЛО, които учените не могат да обяснят

7 случая на НЛО, които учените не могат да обяснят

Предсказание на Ванга се сбъдва до дни

Предсказание на Ванга се сбъдва до дни

Реклама
Реклама
Реклама