Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/16722724 www.bgdnes.bg

Мъри е най-добрият рибар във футбола

*Време е да премерим улова

*Ферарио Спасов разбиваше кефалите по река Марица, Вили Вуцов майстор на сафрида

Футболът и риболовът са две от най-любимите занимания за голяма част от мъжете и често вървят ръка за ръка. Приличат си по много неща. И при двете има предстартова тръпка. Вкарването на гол или изваждането на голяма риба предизвиква голям адреналин и води до еуфория. Често е повод за хвалба и мерене на резултати или улов. Дали ще играеш на терена, ще гледаш мач или ще ловиш риба, то това най-често е свързано с приятелска компания. Особено по празници и почивни дни две от най-коментираните теми сред мъжката аудория са именно футбол и риболов.

Реклама

Всъщност голяма част от популярните футболни лица също залитат по ловенето на риба по реки и язовири. Всепризнат за рибар номер 1 в треньорската гилдия е Станимир Стоилов. 56-годишният специалист, който сега води турския "Гьозтепе", винаги хваща въдицата в свободното си време.

15-килограмов шаран е рекордният улов на Мъри, признава самият той. Луд е по риболова от малък. Мъри обича да замята и на дъно, и на плувка а на куката залага на царевица. "Най-важното е, че си почивам, когато съм за риба", откровен е Стоилов. Той се отдаде именно на любимото си хоби, когато напусна изненадващо "Левски" през април.

"България Днес" научи, че Станимир Стоилов е вдигнал страхотно имение на любимото си място за риболов на брега на язовир "Клокотница". Водоемът се намира на 2 км от родния град на специалиста -Хасково. Заедно с Мъри често за риба ходи и бившият треньор на ЦСКА Стамен Белчев, който също е от този край. В момента 54-годишният мениджър води дублиращия тим на "червените".

Загиналият във фатална катастрофа през ноември футболен треньор Ферарио Спасов бе заклет риболовец и всепизнат майстор с въдицата.

"Риболовът е другата ми болест. В тази област сме понаправили нещичко, но сме обект на завист и като ловджиите не се хвалим със слука от суеверие", казва приживе Феро. Спасов обичаше да лови по река Марица, като там внай-често дърпаше кефал, скобар и мряна. По същата река рибата запова да трепери, когато чуе името на бившия вратар на "Ботев" Лилчо Арсов.

Специалист №1 на шараните е треньорът на "Крумовград" Станислав Генчев. Бившият наставник на "Левски" Стефан Грозданов ходи чак до Гърция, за да лови в Бяло море. Що се касае до морския риболов, най-голям разбирач е Вили Вуцов. Наставникът на габровския "Янтра" е майстор в улова на сафрид на чепаре. Той е усвоил чалъмите в този занаят още от времето, когато бе треньор на варненските "Спартак" и "Черно море". 

Реклама

Стоичков и Туньо царе с въдицата

Легендите на българския футбол Христо Стоичков и Трифон Иванов се справяли най-добре с въдицата от всички от златното поколение на Пеневата чета. Бронзовите медалисти от САЩ'94 обичали да разпускат по язовирите. Ицо го прави и до днес.

Когато е в Америка, той залага на океански риболов и екзотични риби. Още по времето когато носил екипа на местния "Чикаго Файър", разбирав шараните в близко езеро. Компания му правел бившият български съдия Атанас Узунов, който е и негов кум. Стоичков е и страстен ловец. У нас той ловува най-често в горите край Етрополе, където е отстрелвал някои от най-големите си трофеи.

Железният защитник Туньо пък приживе имаше собствен язовир край родното си село Горна Липница. Иванов се хнвалеше, че сам улавя, а след това и пържи шарана.

"След това сядаме с тайфата пред огромния телевизор и гледаме мачовете на шаран и бира. Така си го представям аз хубавия живот", разправяше Туньо. 

Анчелоти мами сьомги

Старши треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти е истински специалист в улова на сьомги. Той използва и малкото си свободни почивни дни, за да се отдаде на любимото си хоби. Италианският специалист обича да посещава езерата в северните европейски страни, както и Канада. Той дори пори водата със свое собствено рибарско корабче. Татко Карло обаче не издава своята тайна рецепта за успешен улов. 64-годишният треньор ще води "Реал" до лятото, след което заминава за Бразилия, за да поеме местния национален тим. Вероятно в южноамериканската страна Анчелоти също ще намери време за риболов в Амазонската джунгла или Атлантическия океан. 

Бившият нападател на "Милан" Златан Ибрахимович, който сега се завърна в клуба, но вече като ръководител, също е добър с въдица в ръка. Голмайсторът може да се похвали със страхотни попадения в риболова. Неотдавна той успя да измъкне грамадна щука. След като преборил звяра, Златан показа видеоклип с връщането на щуката на свобода обратно в езерото, с което спечели симпатиите на последователите си. 

Четете още

Мъри се връща в Хасково в къща мечта

Мъри се връща в Хасково в къща мечта

Треньорът в "Лудогорец" Станислав Генчев: Хващам шарани чудовища!
Треньорът в "Лудогорец" Станислав Генчев: Хващам шарани чудовища!

Треньорът в "Лудогорец" Станислав Генчев: Хващам шарани чудовища!

Реклама
Реклама
Реклама