Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/17464509 www.bgdnes.bg

Шипове? Има цяр - отговаря проф. Мермерски

Орехови листа и морска сол доказано помагат 

Налагайте с лимон, напоен с кафе 

За появата на шиповете първо се износва хрущялът, после костта се оголва и се образуват израстъци, вследствие на което ставите се деформират.

От шипове най-често се засягат вратните прешлени (при рязко завъртане на врата пукат), прешлените на гръбначния стълб, коленете, стъпалата, раменете и т.н.

Реклама

Природната медицина е създала десетки много ефикасни рецепти за лечението им.

Единственият начин за премахване на шиповете е с лекарства от природата. Всяка операция чрез скалпел е опасна, тъй като може да доведе до непоправима инвалидност.

Първа рецепта - Гинка Стоянова Хубенова, с. Церетелево, община Съединение

Изпитала съм я лично на 100%. Вечерта напоявам вълнен парцал или по-добре, ако има вълна, със силна ракия. Превързвам болното място и така спя. Предупреждавам, че много боли, но се прави веднъж в годината и болката след това я няма.

Втора рецепта - Надежда Христова, Русе

Преди 3 години имах шип на петата. Не можех да стъпвам от болки, а вървях на пръсти. За 10-15 дни се излекувах с листа от орех и морска сол.

Сварявах 2-3 шепи орехови листа. Излива се само водата в леген и се слага 1 шепа морска сол. Кракът кисне, докато може да търпи горещо, докато изстине водата. Подсушава се добре и се обува вълнен чорап.

Рецептата се изпълнява вечер. Може да се ползват и сухи орехови листа.

Трета рецепта - Лиляна Иванова Костадинова, Бургас

Реклама

Взема се кръгъл резен от лимон и се овалва в кафе и после се слага върху петата. Пренощува се. Поставя се найлон и чорап. Правят се 5 процедури. Лично аз съм изпитала рецептата и съм много благодарна.

Четвърта рецепта - Киряна Димова, с. Лозенец, обл. Царево:

Шипове в петите, коленете, по гърба и шията могат да се лекуват безболезнено по следния начин: 1 кг хубав полски пчелен мед и 3 пакетчета сяра за вътрешно ползване (от аптеката), се разбърква много добре и от сместа се взема по 1 с.л. на гладно 1-2 пъти на ден. Сярата е 3 пакетчета по 50 г.

Пета рецепта - Маргарита Таргова, Варна, ни предлага:

Една рецепта за стопяване на шипове: 300 г целина заедно с листата се нарязва на дребно и се смесва с 800 г пчелен мед и 750 мл домашен сапун. Съхранява се на прохладно място (не в хладилник) и се приема по 1 с.л. 3 пъти дневно на гладно.

Шеста рецепта - Р. Личева, с. Царецово

Брат ми е полупарализиран от кръста нагоре, лекувах го със следната рецепта за ошипяване на шийните прешлени и ревматични болки и той получи голямо облекчение. Болките се притъпиха в голяма степен: на парче марля се слагат: 1 с.л. свинска мас, 1 с.л. счукана морска сол и 1 с.л. сода бикарбонат. Налага се върху петата, слага се найлонов плик и се обува чорап. Процедурата се прави 4 дни на единия крак и 4 дни на другия.

Седма рецепта - от Станка Иванова, с. Слана бара, Видинско:

а) настъргват се ситно корени от хрян. След това с брашно и оцет се меси малка питка. При слагане на питката на врата или колената се намазва с олио, за да не изгаря кожата. Превръзката се държи не повече от 20 мин., през което време болката преминава. При поява на болка отново се повтаря рецептата.

б) едно парче вълнен плат, колкото да обгърне шията, потапя се във вода, изстисква се, наръсва се счукан тамян, слага се на шията преди лягане и се превързва. Прави се три пъти през ден, след три процедури се почива 2 дни, след това се повтаря още 3 дни.

Осма рецепта - Пенко Власковски, с. Орешак, общ. Троян.

След като не ми помогнаха лекарствата, започнах да пия за шиповете следното: главеста целина (не коренова) се настъргва колкото кокоше яйце на ситно ренде. Обърква се в една кофичка кисело мляко и се яде по една трета от съдържанието сутрин, обед и вечер 30 минути преди храна. Прави се 45 дни.

Девета рецепта - Радка Добревска, Варна:

Съпругът ми имаше силно ошипяване на вратните прешлени. Възрастен лекар му препоръча да направи следното, тъй като нищо не му помагаше за главоболието и световъртежа: в 50 мл йод от аптеките се поставят 10 цели аналгина вечерта. На сутринта течността трябва да е станала бяла като мляко, ако не е бяла, поставят се още 2 аналгина да се разтопят. Със сместа се маже мястото, независимо къде са шиповете, от 1 до 3 пъти на ден, като леко се втрива. Резултатът - стягането и болката отминават след 5-6 минути. Това може да се прави винаги когато има болка, стягане или световъртеж. Така се премахват връхчетата на шиповете, които засягат някъде нервно окончание или нервен възел и причиняват болката. Така мъжът ми до края на живота си нямаше друго лекарство за тази болка.

Десета рецепта - за шипове в петата и коляното - от Д. Генков

За лечение на шипове е изпробвал успешно следната рецепта: вземат се 2 шепи морска сол и 1 л винен оцет. Варят се, докато солта се разтопи. След като изстине сместа (да е поносима), кракът се кисне. Всяка вечер сместа се подгрява и процедурата се повтаря.

Единадесета рецепта - от Дарина Гюлева, Пловдив. Тя се е излекувала сама с: две-три пакетчета медицинска сяра се наръсват върху хартия и се поставят на пода. Краката се накисват в топла вода и се стъпва върху сярата за 15-20 мин. След това краката леко се изтръскват и се обуват с чорапи и така се нощува. Повтаря се 15 пъти, независимо къде са шиповете (дори и на врата да се намират).

Мента бори бронхита

Синоними: джоджен, гюзум, лютива мента

Кои болести лекува?

Прилага се при бронхити, алергични реакции, сърдечна невроза, жлъчно-чернодробни заболявания, спазми в стомаха и червата, газове, гастрити, ентерити, при гадене и повръщане, безсъние, главоболие, критическа възраст, възпаление на венците, хемороиди, алергии и др.

Начин на приготвяне и употреба: Около 1 с.л. от листата се залива с 400 мл вряща вода. Престоява 1 час. Прецежда се и се пие по 1 к.ч. преди ядене 3 пъти на ден. Ментовото масло се дава при болки в областта на корема по 2-4 капки върху бучка захар. Спиртна настойка от маслото (2:100) се прилага външно за разтриване при главоболие, мигрена, възпаление на кожата, за инхалация при възпаление на горните дихателни пътища, при простуда.

Вие питате, проф. Мермерски отговаря: 

Грейпфрутът убива бактериите - загл.

Привет от Бяла Слатина, проф. Мермерски. Моля, кажете ми срещу какви болести служи грейпфрутът! Предварително благодаря!

Поздрави, Чавдар Иванов

Грейпфрутът е един от най-полезните за човешкия организъм плодове. Той не само унищожава над 100 вируса, бактерии, гъбички, но и подобрява имунитета. Много богат е на витамин C, калий и пектин.

Съдържа много биофлавоноиди с антиоксидантно и антираково действие. Той намалява риска от сърдечносъдови заболявания.

Розовият и червеният грейпфрут са богати на ликопен - антиоксидант, свързан с понижаване на риска от рак на простатата.

Консумацията му съдейства за намаляване на повишения холестерол в кръвта. Подобрява храносмилането и е препоръчван плод в диетите за отслабване.

Той оказва благоприятен ефект при ревматоиден артрит и други заболявания, свързани с възпалителни процеси. Има ниска енергийна стойност (100 г внасят 35 ккал).

Нови проучвания доказват, че екстракт от грейпфрут оказва много благоприятен ефект върху стомашната лигавица и подпомага заздравяването й при язва на стомаха.

Той съдържа инозитол и пектин, които изгарят мазнините по естествен път, подобрява апетита, способства за храносмилането и активизира дейността на черния дроб.

Нормализира и работата на кръвоносните съдове, намалява нивото на холестерола, тонизира нервната система, помага за преодоляването на апатията, премахва умората.

Противопоказания: Тези, които имат проблеми със стомаха, трябва да го пият под формата на сок, и то разреден в съотношение 1:1.

В Норвегия от семената на грейпфрута е създаден препарат, който лекува десетки заболявания - цитросепт.

Четете още

Проф.Мермерски съветва: Мента бори безсънието!

Проф.Мермерски съветва: Мента бори безсънието!

Проф. Мермерски съветва: Орехът е мехлем за болни крака!
Проф. Мермерски съветва: Орехът е мехлем за болни крака!

Проф. Мермерски съветва: Орехът е мехлем за болни крака!

Реклама
Реклама
Реклама