Реклама
https://www.bgdnes.bg/ribolov/article/6019684 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Ашли пробива дупки в леда

Фолкпевицата Ашли е майстор на зимния риболов и пробиването на дупки в леда. Това разкри пред "България Днес" самата изпълнителка, която се оказа страстна любителка на хобито с въдица в ръка.


"В интерес на истината най-много обичам да ходя за риба през лятото. Топло е, приятно е, а и по-лесно се прави барбекю, на което да метнем сочни мръвки. Но страстта ми е толкова голяма, че дори и при минусови температури се хващам с приятели и отиваме за риба. Най-големият ми проблем е, че все не ми стига времето, но дори и да открадна някой час свободно време, разпускам сред природата", разказа пред вестника хитовата изпълнителка.

Реклама


Ашли майсторски обясни как пробива дупки с ледобур, като винаги внимава дебелината на леда да бъде поне 10-15 сантиметра. "В началото много ме беше страх, че ледът може да се пропука и да падна в ледената вода. Впоследствие осъзнах, че не е чак толкова страшно и едва тогава се отпуснах и се наслаждавах на риболова", добави фолкпевицата. Въпреки това посъветва въдичарите да са много внимателни по време на зимния риболов и да не демонстрират излишна храброст. Веднъж станала свидетел как неин колега рибар настървено удрял по леда с чук и в един момент рухнал под него. За щастие наоколо имало хора, които светкавично го извадили от водата.


Опитните рибари съветват да сме много внимателни, ако повърхността на леда е грапава от пукнатини или има отгоре воден слой. Също така трябва да имаме едно наум в зоните с подводна и надводна растителност, около извори и на места на вливане на реки и потоци.


"Ловенето на риба през дупка ми доставя огромни дози адреналин, защото за мен емоцията е голяма. Гледам втренчено във водата за дълго време и съм съсредоточена, за да не изпусна точния момент. Всеки път обаче много се пързалям, защото вероятно никога не си вземам подходящи обувки. При едно от последните ми ходения за риба така залитнах, че имах чувството, че съм си разтегнала някое сухожилие. Оказа се обаче, че ми няма нищо, и притесненията ми набързо изчезнаха. Друг задължителен момент е, че винаги си нося допълнителни дрехи. Ами представете си, че падна във водата, нали после трябва да имам с какво да се преоблека и да се стопля", допълни Ашли.


Популярната фолкпевица призна, че обича да яде риба, но залага на екзотичните видове, които не могат да се хванат по нашите географски ширини и обитават далечни морски територии. Силата й не е в готвенето, но затова разчита на доказани готвачи, които да задоволят вкусовите й претенции.


"По риболова се запалих още като дете. Тогава го приемах повече като някаква игра, докато сега е отличен начин за разпускане. Покрай ученето за магистратурата и професионалните ми участия в заведение програмата ми е все по-натоварена. Затова и риболовът е приятно бягство, с което да забравя за ангажиментите. Ако хвана някоя голяма риба, само може да е бонус. А после задължително се хваля с улова си, като се снимам - нали така правят големите рибари", каза през смях чаровната изпълнителка.


Засега в личните си успехи не може да се похвали с огромни уловени екземпляри, но е сигурна, че един ден късметът ще се усмихне и на нея и ще може да се похвали с някоя риба с рекордни размери.

Реклама
Реклама
Реклама