Реклама
https://www.bgdnes.bg/ribolov/article/6820320 www.bgdnes.bg

Шарани мутанти хваща Швиерчок

Новата звезда на "Лудогорец" - маниак по лова на риби великани

Новият голмайстор на "Лудогорец" Якуб Швиерчок се оказа голям фен на шараните. Полският национал е истински ловец на мутанти. Когато не е на терена с топка в крака, той може да бъде открит край някой водоем с въдица в ръце.

25-годишният голов хищник е маниак в преследването на риби великани. Той се е специализирал в това да хваща тлъсти шарани по над 20 килограма, които се считат за истинска рядкост. Швиерчок има на сметката си не един и два подобни трофея. По голямата си страст се запалил още от малък.

Реклама

Якуб вече се развихри в българския футбол, като наниза два гола за сладката победа на "Лудогорец" над ЦСКА с 3:2. Нападателят вече е изпробвал и язовирите около Разград, като се опитва да улови най-големия български шаран.

Българският шампион плати около 1 милион евро за играча на полския "Заглембе" (Любин). Швиерчок пристигна у нас през януари, но веднага стана ясно, че има и ревнива жена. Половинката му Алина Войтас не го пусна сам в България и затова се премести да живее в Разград при него. Войтас е една от най-добрите полски хандбалистки.

Може би и затова Якуб използва всяка свободна минута, за да избяга сред природата, за да лови шарани мутанти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама