Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/14453851 www.bgdnes.bg

КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА! Дани Алвеш двойник на Апостол Карамитев

Обвиненият в изнасилване футболист досущ като легендарния ни актьор

Поразителна прилика откриха зевзеци между емблематичния ни актьор от филма "Любимец 13" Апостол Карамитев и бразилската футболна звезда Даниел Алвеш. На някои кадри двойниците трудно могат да се различат. В момента играчът лежи в испански затвор с обвинение за изнасилване.

На 17 октомври се навършват 100 години от рождението на великия Апостол Карамитев, който си отива без време от рак на черния дроб едва 50-годишен. В култовата комедия "Любимец 13" Карамитев играе футболист, като влиза в образите на двамата близнаци Радосвет и Радослав.

Реклама

Даниел Алвеш навърши 40 години на 6 май, но не успя да празнува повода, както той може и обича. Роденият в Жуазейро бивш бразилски национал е изпаднал в депресия зад решетките, след като му лепнаха прякора Изнасилвача. Нещо повече - останалите затворници го ненавиждат и затова той дори не иска да излиза от килията си. Съдът пък многократно отхвърли молбите му да бъде пуснат под гаранция, докато тече разследването срещу него.

В момента Алвеш е с гола глава, но преди няколко години, докато беше футболист на "Ювентус", той имаше къдрава коса. Със същата прическа и визия Апостол Карамитев си партнира с Емилия Радева във филма "Легенда за любовта" от 1957 година на чешкия режисьор Вацлав Кръшка. Апостол играе Ферхад, а Емилия влиза в образа на Ширин. Голямата наша актриса ни напусна на 11 май. Поклонението ще се състои на 16 май, вторник, от 13,30 ч. в храм "Свети Седмочисленици" в столицата.

През март на сцена "Апостол Карамитев" в Народния театър "Иван Вазов" бе излъчен документалният филм за живота и кариерата на актьора. Лентата "Апостол Карамитев" е създадена от сина му - Момчил.

"Татко беше много щастлив, когато ходехме на стадион "Васил Левски" да гледаме атлетически състезания. Той много обичаше да гледа спорт. Радваше се като дете на успехите на спортисти, на които симпатизираше. Вярваше, че човек побеждава в спорта, както и в други области на живота, не само с физическа подготовка. Той ми е говорил как, за да станеш добър спортист, трябва да намериш морална опора в себе си и да виждаш като на картина какво трябва да извършиш в дадено състезание", разказва синът за спортните виждания на татко си Апостол Карамитев.

Четете още

Дани Алвеш към жертвата: Ти си моята малка уличница!

Дани Алвеш към жертвата: Ти си моята малка уличница!

Жената на Дани Алвеш се извърта. РЕВНУВА обвинения в изнасилване футболист

Жената на Дани Алвеш се извърта. РЕВНУВА обвинения в изнасилване футболист

Жената на Алвеш отлага развода

Жената на Алвеш отлага развода

Жената на Дани Алвеш с шокиращо разкритие:
Майка ми умираше, а той ми изневеряваше!

Жената на Дани Алвеш с шокиращо разкритие: Майка ми умираше, а той ми изневеряваше!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама