Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/2018621 www.bgdnes.bg

Давали на Люси 20 лева да играе Ромео

Четири седмици преди финала на "Денсинг старс" "тежката артилерия" на шоуто - режисьорът Люси Иларионов, напусна сцената. Освен болката от отпадането, продължава да носи и болка от тежката травма в коляното. Доволен е обаче, че за двумесечното си представяне успя да смъкне 35 кила от теглото си. С танците си Люси, в тандем с партньорката си Петя, даде кураж на много българи, че има смисъл да се борят с наднорменото тегло. Стига да участват в телевизионна надпревара...
Звездата на Люси изгрява през 2000 година, когато жъне успех със създадената от него първа бойс банда у нас - "Ъп Даун". Тогава девойките са луди по него и основателно определят 84-килограмовото тогава момче за свой секссимвол.
На старта на "Денсинг старс" пред нас застана мъж с внушителните 175 килограма, който впоследствие ни изуми със своята пластичност и артистизъм. Превърнал се набързо в един от любимците на зрителите, сега много от нас съжаляват, че той слезе от сцената. Признава, че и той самият съжалява.

175-килограмовият Иларионов се изненадал какво дърво се оказала сексоложката Кобилкина

Реклама

- Люси, чувстваш ли се прецакан по някакъв начин, че отпадна от шоуто?

- Винаги, когато съм танцувал, съм се забавлявал. Почувствах се прецакан, колкото и да се опитвах да скрия това чувство. Но аз имах предчувствието, че ще изляза без време от това шоу, даже го споделих с приятелката ми Ани. Какво да се прави - в същия момент някой напечата 350 хил. бюлетини... Важното е, че публиката ме харесваше - за мен това е важното. Понякога хората взимат награди и бързо ги забравят.

- Двоуми ли се дали да приемеш предложението да участваш в "Денсинг старс"?

- Малко. Отдавна бях извън интереса на медиите, след като години наред съм зад камерата. Аз съм от поколението, при което нямаше риалити формати. Ако имаше, щях да бъда в тях и да печеля. И когато преди години почнаха тези предавания, съжалявах, че по мое време ги нямаше, защото те могат да те направят звезда за една нощ.

Та, когато ме поканиха, в първия момент си помислих, че ще ме искат за режисьор, защото всички знаят, че съм танцувал, и бих могъл да направя такова шоу, или пък ме искат за журито, защото аз винаги съм се наричал артист - завършил съм ВИТИЗ, танцувал съм, пял съм... Когато ми казаха, че ме канят да участвам в състезанието, първо замълчах, а после попитах защо. Да не би да искат чрез моето участие шоуто да стане по-комично, да бъда смешката в него, имайки предвид килограмите, на които бях - 175?! Те обаче ми казаха, че ме канят сериозно, гледали едно предаване на Иван и Андрей от преди няколко години, в което танцувах... Казах, че трябва да помисля - не за това дали ще се справя, а дали ще успея за кратко време да сваля килограми. Обещаха ми репетиции две седмици по-рано, за да почна да отслабвам.

- Предполагам, че в началото килограмите са те затруднили?

Реклама

- Да, на първите репетиции наистина килцата си казаха думата - не можех да си взема въздух. Но постепенно почнах да слабея. Освен с нон-стоп танци, промених и начина си на хранене - спрях газирани напитки, хляб, сладко, ядях повече супички и салати и... за седмица смъкнах първите 10 кила.

- А как напълня толкова много, изчезна от публичното пространство и след това те виждам страхотно напълнял?!

- Не стана изведнъж, но се почна от момента, в който слязох от сцената - спрях да ходя по дискотеки, спрях да танцувам, времето ми минаваше повече пред компютъра и зад камерата. Просто промених начина си на живот, ожених се...След драстични диети напълнявах още повече

- Може би и разводът те стресира?!

- О, не, аз вече бях почнал да пълнея, междувременно се подлагах на драстични диети, след които напълнявах още повече.

- Преди да влезеш в "Денсинг старс", нищо друго ли не те мотивира да отслабнеш, дори и гаджето ти - младата, красива и слабичка Ани Хоанг?

- Когато това слабичко момиченце влезе в моя живот, аз си бях дебел. Тя каза, че ме приема и по този начин, а дали да отслабвам - решението си е мое.

- А как се отразяват на секса толкова много килограми?!

- Аз съм много подвижен, както се видя в "Денсинг Старс" /смее се/. Има и нещо друго, танцьорите винаги носят в себе си много движение, което прилагат и в секса. Много се изненадах какво дърво се оказа на дансинга сексоложката Наталия Кобилкина. Преди това си мислех, че като се прави на толкова сексуална, ще бъде разкрепостена и в танците, но не би.

- Как те срещна животът с Ани Хоанг? Ти ли я ориентира към поп фолк жанра.

- Тя по принцип е пианистка, сега учи музикална педагогика в Софийския университет. Запознах се с нея на една нейна промоция в Музикалното училище, в началото бяхме само добри приятели, включително и докато стана певица във фирмата на Ники Китаеца. Така че тя бе ориентирана към попфолка, преди да ми стане гадже. Имайте предвид, че тя е родена 1991 година, освен че пее и свири от малка, в семейството й се е слушал попфолк - израснала е с тази музика. Когато започна работа при Ники, ми се оплакваше, че нещата не вървят така, както тя си е мислела. Аз помагам на млади изпълнители и така предложих на шефа на нашата фирма "Пайнер" да вземем Ани при нас. Тя му се стори интересна - музикална, с екзотично азиатско излъчване...

- След това тя проби много бързо и няма как да не е имало и намеци, че това става благодарение и на твоите протекции.

- Не съм човек, който се изхвърля. Често критикувам Ани и тя понякога ми се сърди, но го правя за нейно добро. Тя още е много млада, на 21 години, и тепърва ще се развива. Работим много, дори и сега вече сме готови с 5 нейни нови проекта, поканиха я и в киното, играе във "Фамилията", и то редом с актьори като Стефан Данаилов, Асен Блатечки и други. То и аз така тръгнах, първо танцувах, после учих във ВИТИЗ, после направих първата бойс група, след това станах режисьор.
Разведох се, защото
жена ми не искаше дете

- Четох някъде, че си се развел, защото бившата ти съпруга не искала да имате бебе. Как стои сега въпросът - все още ли мечтаеш да имаш дете, или го намери в лицето на доста по-младата от теб Ани.

- Да, истината е, че много исках дете и това беше една от причините да се разделим с бившата ми съпруга. Ами и сега искам, но Ани не е готова за това. Понякога съм си мислил защо не съм бил като Хачо Бояджиев, да съм се ръсил наляво и надясно и сега да съм спокоен, че съм оставил зад гърба си неколцина дечица /смее се/.

- Като режисьор в "Пайнер" около теб винаги е било пълно със засукани певици. Имало ли е случаи някои да ти се свалят, за да им направиш клипа.

- Ами имало е подобни случаи, но... А и в последно време те знаят, че съм с Ани.

- Е, след развода беше малко свободен?!

- Винаги съм бил зает! Не мога да съм сам, имам нужда до мен да има човек, за който да се грижа, тъпо е да си сам.

- По времето на момчешката група "Ъп даун" мацките бяха луди по теб, как се спасяваше от напористите фенки?

- Не съм се спасявал. Знаеш ли, нас, момчетата от бандата, това ни крепеше. Бяхме първата бойс група у нас, имахме и двама чернокожи - Матю и Кодак - и където и да отидехме, веднага ни забелязваха, момичетата ни харесваха. Дори имахме и подобни случаи - на сцената сме, аз си харесам някоя мацка, казвам на колегата - тази ще е моя, той ми отвръща: "Не, не, не - аз първи си я харесах!" Няма да си кривя душата - винаги след участия бяхме с поредните мадами, и то най-красивите.

- Ревнува ли те Ани от миналото ти, бил си гадже и на Мария Илиева, и на Нети...

- Е, ревнува, но това е част от живота ми.

- Беше ли нужно да споменаваш в публичното пространство за Мария и Нети?

- Мария Илиева ме ядоса, когато пред Ани и наши колеги каза, че изглеждам ужасно. Но никога не е признавала, че аз й помогнах да пробие в поп музиката. Това е истината. Имах страхотни чувства към нея. Като казах в едно интервю, че е много сексуална, имах предвид, че е страхотна в секса, което би трябвало да е комплимент за една жена. Преди това бях направил нов вариант на една стара песен на "Ъп Даун" и идеята ми беше да я изпеем хора от нашето поколение, обадих се да поканя и Мария, тя се държа доста резервирано, но обеща да дойде, но след това повече не си вдигна телефона.
Заради Тодор Колев
просвирих на цигулка

- Люси, с колко килограма отслабна в шоуто?

- С над 35.

- Сега как ще ги удържиш?

- Аз съм се амбицирал и ще продължавам да отслабвам с танци и секс. Ще се запиша да танцувам салса.

- Какво беше първото при теб - танцът, музиката, актьорството?

- Баща ми е военен и съм живял на много места - Шумен, Враца, Плевен... От малък свиря на цигулка, и то заради Тодор Колев, майка ми го даваше за пример, водеше ме на концертите му. Едновременно с това бях и хорист - единственото момче във формацията - и като дете бях пухкавичък, само очилца ми липсваха. В 8 клас бях приет в паралелка класическо пеене, а когато отидохме да живеем в Плевен, се влюбих в танца. В тази насока мои учители бяха касетките - гледах Майкъл Джексън, Мадона, Принс... От тях се учих. Почнах да пея и поп музика. И реших да кандидатствам ВИТИЗ, където освен актьорско майсторство се учи и музика, и танци, и фехтовка. Краса Филипова ме подготви за театралната академия. Оказах се втори в класацията на приетите, бях в класа на Коко Азарян.

- Колко време игра в театъра?

- Доста, играх предимно главни роли - Хамлет в "Сълза и смях", Отело в Театъра зад канала, играх в Младежкия, поканиха ме да изиграя и Ромео в Народния театър и тогава се отказах. Предложиха ми унизително нисък хонорар - 20 лева за представление. Вече бях завършил, трябваше да напусна Студентски град - как щях да плащам квартира, да се издържам с 80 лева на месец?! И се отдадох на "Ъп Даун"

- Би ли участвал в друго танцувално шоу?

- Да, защото в "Денсинг старс" не можах да покажа всичко. Не можах да изтанцувам любимите ми танци. Седмици ни възлагаха едно и също - не знам защо. Затова се чувствам прецакан. Но пак подчертавам, забавлявах се от сърце.

- Кои са твоите фаворити в "Денсинг старс"?

- Победителят вече си тръгна /посочва себе си/! Инак всички са добри - и Део, и Глория, и Ангел, и Елен... Някои от тях тръгнаха неубедително, но впоследствие много се развиха. То и аз тръгнах неубедително с тия мои килограми, но постигнах много. Жалко, че не можах да танцувам пасо добле, салса, хип хоп... можех да покажа много. Искам да благодаря на всички зрители, които гласуваха за мен и да им кажа, че много съжалявам за това, че отпаднах.

Таня ПУШКОВА, "Жълт Труд"

Реклама
Реклама
Реклама