Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/14495525 www.bgdnes.bg

МАТЕЙ КАЗИЙСКИ стяга куфарите с МИС ТРЕНТО. Ето къде ще заживеят

Феновете плачат и изпращат като бог любимеца си

Волейболната звезда се мести с жената и сина си в Милано

Матей Казийски и Мис Тренто стягат куфарите за Милано. Двойката и малкият им син Александър взеха важно решение в живота си и се местят в столицата на модата. Казийски и жената до него Елизабета Фаруджо са изключително привързани към Тренто, където българският волейболист постигна най-големите си успехи в кариерата. В града Матей е със статут на икона и всеки човек по улиците го познава. Преди броени дни 39-годишният Казийски спечели петата си титла на Италия, побеждавайки на финала "Кучине Лубе", където играе Алекс Николов. Матей бе избран за най-добър играч в мача и се сбогува изключително емоционално с местната публика. Българинът се поклони на няколко пъти в различни посоки пред препълнената зала и се загърна с родния трибагреник, а до него бе 6-годишният му син Алекс.

"За съжаление - да, това е последният ми мач за Тренто. От следващия сезон съм в Милано. Нямаше по-добър начин, по който да се разделя с отбора. Една такава победа, пред толкова много хора. Наистина съм щастлив, че по този начин завърших тук пътя си", каза Казийски пред Би Ти Ви след големия триумф.

Реклама

Волейболната звезда пристигна за първи път в Тренто през далечната вече 2007 г. и се превърна в най-голямата легенда на местния отбор. В този град Казийски среща и голямата си любов - италианката Елизабета. Красавицата е победителка в конкурса "Мис Тренто" през 2001 г. и после се представя достойно на "Мис Италия". Блондинката си харесва топнападателя ни още по време на първия му сезон с екипа на бъдещия световен хегемон и признава публично в интервю, че си пада по Матей. Двамата се запознават по-късно и оттогава са неразделни, а през 2017-а се ражда синът им Александър.

Елизабета не пропусна да се похвали с големия успех на любимия си мъж. Двамата заедно със сина им си направиха страхотни снимки с титлата на Италия малко преди да започнат да се пренасят в Милано. Феновете в града изпратиха като бог големия си любимец. Елизабета показа огромно знаме върху красивата им къща, на което е изписано с големи букви на италиански "Благодарим, Матей!".

Освен напускането на любимия Тренто за Казийски предстои още едно изключително важно решение - дали да се завърне в националния отбор на България. Звездата е обещала на селекционера Пламен Константинов съвсем скоро да даде отговор.

Четете още

Казийски на прага на националния

Казийски на прага на националния

Матей Казийски отказва и на Гибона за националния

Матей Казийски отказва и на Гибона за националния

Матей Казийски стана двойник на Пеп Гуардиола

Матей Казийски стана двойник на Пеп Гуардиола

Матей Казийски с 15-а победа в Италия

Матей Казийски с 15-а победа в Италия

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама