Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/14705748 www.bgdnes.bg

Каякарката Олимпия Душева: Умишлено не ме допускат до международни състезания

Пълна ревизия на дейността на Българската федерация по кану-каяк поиска пренебрегнатата за участие в Европейските игри в Краков състезателка Олимпия Душева в ново писмо до спортния министър Димитър Илиев. Каякарката дори използва думите "подло и задкулисно, без нито една селекция на 200 м. с грабеж на моя труд и резултат" в документа, с който разполага и "България Днес".

Драмата е, че в дистанцията 200 м., където дъщерята на олимпийските състезатели от миналото Андриян и Огняна Душеви, е спечелила квота за участие в Краков, но е изпратена представителката от Русе. Повод за това решение на БФКК е второто място на Михалишвили на селекция по време на старт от СК в Сегед през април, но той е на дистанцията 500 м.

Реклама

"Александра няма нито един старт, контролен тест или селекция на 200 м. Всичко това става задкулисно и без никаква официална информация, без селекции на 200 м. Официалната селекцията на 200 м. за Европейските игри трябваше да бъде на 20-21.05 в Пловдив. Техническият директор на федерацията се вижда с майка ми на СК в Сегед и й казва, че няма смисъл аз да участвам на селекцията през май защото в БФКК вече са направили избора си кой ще участва с моята квота на Европейските игри в Краков. Александра дори не е заявена да участва на тази селекция през май, която е обявена като официална за Европейските игри", пише още в писмото до министър Илиев.

Душева е засегната и на лична основа, според самата нея. "След като винаги когато покажа добър резултат на селекция с шанс за медал, те без причина ме освобождават от националният отбор и не ме допускат умишлено до международно състезание", пише готвещата за олимпийските игри в Париж догодина Олимпия.

Четете още

Зрее нов СКАНДАЛ в кану-каяка

Зрее нов СКАНДАЛ в кану-каяка

Станилия лекува любовна мъка в "Сървайвър"

Станилия лекува любовна мъка в "Сървайвър"

Звездата в кануто Станилия Стаменова: Искам нормален живот!

Звездата в кануто Станилия Стаменова: Искам нормален живот!

Ваня Гешева: Да не търсим нов Бухалов!

Ваня Гешева: Да не търсим нов Бухалов!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама