Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/14888386 www.bgdnes.bg

Пламен Константинов не каза връща ли си Казийски в националния

38-годишната волейболна звезда Матей Казийски е много близо до това да се завърне в игра за националния отбор на България. Засега той отказва да обяви решението си официално, но се очаква това да се случи съвсем скоро. "Лъвовете" стягат здрава селекция с опитните пушки за предстоящото европейско първенство по волейбол. То стартира на 28 август, като България е една от страните домакини, останалите са Италия, Северна Македония и Израел. На континенталния форум нашите ще гонят класиране в Топ 5.

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов намекна за евентуалното завръщане на Казийски, но не го потвърди. Сигурно е обаче, че друг от най-опитните ни играчи - 33-годишният Цветан Соколов, със сигурност ще бъде част от състава.

Реклама

"Особено много време няма в националния отбор, но трябва да съчетаем това да подобрим малко физическото си състояние в началото на подготовката и след това вече да обърнем внимание на отборната игра. Имаме 40 дни до европейското първенство след една почивка от 7-9 дни, повече не мога да им дам. Колкото могат, да починат и започваме след това веднага тренировки, защото наистина няма време. С 3 големи турнира през лятото е много сложно да се води подготовка", обясни Константинов. 

"Естествено ще се добавят състезатели. Ще има 2-3 имена от младежките отбори, които са в полезрението и в плановете ни. Имаме и Цветан Соколов, който е започнал подготовка в началото на месеца тук с кондиционния треньор. И естествено, ще проведа и последен разговор с Матей, за да чуя лично от него последното му решение. Матей е ценен не само като игра. Самото му присъствие ще повлияе. Мисля си, че волейболът ни има нужда от един такъв живец, но не искам да го коментирам без него. Ако е взел крайното си решение, или той ще го обяви, или аз ще го кажа, но искам да проведем последен разговор с него", уточни Константинов.

Четете още

МАТЕЙ КАЗИЙСКИ стяга куфарите с МИС ТРЕНТО. Ето къде ще заживеят

МАТЕЙ КАЗИЙСКИ стяга куфарите с МИС ТРЕНТО. Ето къде ще заживеят

Казийски на прага на националния

Казийски на прага на националния

Матей Казийски отказва и на Гибона за националния

Матей Казийски отказва и на Гибона за националния

Матей Казийски стана двойник на Пеп Гуардиола

Матей Казийски стана двойник на Пеп Гуардиола

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама