Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15551626 www.bgdnes.bg

Посрещат като бог Везенков на галавечер в Атина

Българинът гост за изпращането на легендата на "Олимпиакос" Василис Спанулис

Александър Везенков се завърна в залата на "Олимпиакос" и беше посрещнат много топло от гръцките фенове.
Най-полезният играч в Евролигата участва в галавечер, посветена на легендата на отбор Василис Спанулис, чийто номер беше изваден от употреба.
Везенков излезе на паркета с фланелка на "Олимпиакос" и беше бурно аплодиран от хилядите по трибуните, които освен това скандираха неговото ме. Освен това той получи плакет като посланик на отбор.
Сашo игра пет години в Пирея и се превърна в звездата на отбора, като през миналата година той и съотборниците му бяха много близо до триумф в Евролигата, губейки драматично финала.
През лятото Везенков премина в НБА, за да играе за "Сакраменто Кингс", но феновете на гръцкия гранд уважиха неговото решение и продължават да го подкрепят.
Преди да се върне в Европа, родният национал получи куп похвали, включително и от звездата на "Кингс" ДеАрън Фокс. Той бе гост на популярен подкаст, посветен на отбора. Оказа се, че ДеАрън е отишъл лично и на пресконференцията при представянето на българина, за да му окаже подкрепа, а и защото е изключително впечатлен от това, което той показва - на игрището и извън него. "Саша... Човече, трябва да го видиш как тренира. Как стреля шут след шут, колко здраво работи. Невероятен е - каза в подкаста Фокс. - Мисля, че пасва изключително добре на групата, която сме събрали в нашия отбор. Защото играе умен баскетбол. Идеален е за "Сакраменто". Разбира как искаме да играем, а е тук съвсем отскоро. Добавя още едно парче от пъзела за тима ни, той е новото ни оръжие. Ще ни направи по-силни, убеден съм."

Четете още

Хвалят Везенков в Сакраменто

Хвалят Везенков в Сакраменто

Звездата Везенков и гаджето се натискат на Закинтос

Звездата Везенков и гаджето се натискат на Закинтос

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама