Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15940804 www.bgdnes.bg

В Полша: Мач срещу Кобрата е самоубийство

Шансът е Вавжик да държи Пулев на дистанция

Анджей Вавжик ще извърши самоубийство, ако наистина излезе на ринга срещу Кубрат Пулев. Притесненията на полската боксова общественост синтезира промоутърът Мартин Миколайчак, цитиран от "Спортната джунгла".

Битката е предвидена за 4 декември в Чикаго, САЩ.

Притесненията Пулев – Вавжик идват от последната загуба на поляка. Той беше нокаутиран много тежко преди година от аутсайдера Михал Болоз и в продължение на няколко минути не можеше да се изправи на крака.

Реклама

Вавржик е бивш претендент за световната титла и се би с Александър Поветкин преди време. Към момента полският здравеняк има респектиращ рекорд от 34 победи (20 с нокаут) и 2 поражения. Пулев е с 29 победи (14 с нокаут) и 2 загуби.

Треньорът на полския боксьор, Анджей Фонфара, е на мнение, че нещата не изглеждат толкова страшни при потенциалния двубой. Фонфара потвърждава, че има такива преговори, но все още договор между двата щаба не е подписан.

"Анджей е в добра форма - твърди Фонфара. - Знаем, че битката ще е трудна. Ше тренираме седем поредни седмици. Българинът е фаворит. Анджей трябва да работи добре с краката си и да държи Пулев на дистанция. Пулев може да поема удари и самият той е много силен. Български танк! Анджей трябва да внимава", заяви Фонфара пред полската медия "Опет".

Четете още

Кубрат Пулев: Промених се след раждането на децата

Кубрат Пулев: Промених се след раждането на децата

Тервел Пулев: Кубрат е страхотен баща!

Тервел Пулев: Кубрат е страхотен баща!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама