Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17373642 www.bgdnes.bg

Треньорът на боксьорките: Съдиите ни режат за квоти в Париж

Четирима наши сигурни за олимпийските игри във Франция

Съдиите на олимпийския квалификационен турнир по бокс, който завърши в Бусто Арсицио, Италия, са "порязали" някои наши състезатели, особено при жените. Мнението си след завръщането на отбора изказа треньорът Борислав Георгиев.

Все пак квоти за игрите в Париж взеха Рами Киуан (71 кг.), Хавиер Ибаниес (57 кг.), Станимира Петрова (54 кг.) и Светлана Каменова (57 кг.).

Реклама

Златислава Чуканова не успя да се пребори за квота за участие на олимпийските игри в Париж през лятото, след като в четвъртфиналите на категория до 50 кг на квалификацията допусна поражение от филипинката Айра Вийегас по точки. Джоана Нуамеруе получи контузия заради неспортсменските действия на Юлианис Алварес. Венецуелката извъртя дясната ръка на Джоана при един от клинчовете, след което българката падна на земята. След прегледа от медицинските лица Нуамеруе поиска да продължи двубоя. Съдиите не позволиха това да се случи и присъдиха победа на Алварес, въпреки че именно българката беше по-активната и спечели първия рунд с 5:0. Опитът за промяна на решението от треньорския ни щаб не бе приет и така тя приключи участие в Бусто Арсицио.

"Много се ядосваме за това, което стана на тази квалификация. За мен, а и за всички, които разбират от бокс, Злати Чуканова спечели квотата. Изцяло превъзхождаше филипинката, която не спря да я държи и да играе мръсно. Съжалявам и за Джоана. Искахме да продължи, но... това е! Аслъхан също изигра много силен мач с нидерландката, можеше спокойно да вземе победата. Разочаровани сме от тези резултати, защото представянето не отговаря на тях", каза наставникът на жените Борислав Георгиев.

"Съжаляваме много за това, което стана с Радо Росенов. Съдията не трябваше да спира мача му със сърбина. Гледахме и на повторение срещата, той бе ударен първо с глава, за да му се отвори аркадата. И реферът предупреди съперника му за удара, след което спря мача и каза, че е било чисто, с ръка. За мен той печелеше и третия рунд, а с това и срещата", коментира помощник-треньорът Александър Александров.

Четете още

Синът на Петканови става боксьор

Синът на Петканови става боксьор

Кобрата за битката с Чар: Ще бъда в супер форма!

Кобрата за битката с Чар: Ще бъда в супер форма!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама