Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1786968 www.bgdnes.bg

Националният вратар Стоян Колев: Забравете кошмара с Малта

Вратарят на националния ни отбор по футбол Стоян Колев обеща, че няма да бъде допуснато подценяване в предстоящия мач с "Малта". Двубоят от група "В" на световните квалификации ще се играе на 22 март в София, но стадион "Васил Левски" ще остане без публика заради наказание за расизъм.
"Спокоен съм. Смятам, че селекционерът Любослав Пенев вече много добре е разузнал противника. Той винаги знае как да ни надъха за мач. Опитва се да ни мобилизира до краен предел. За подценяване не може да се говори. Ние все пак не сме световна  футболна сила, че да подценяваме когото и да било", коментира Колев пред "България Днес".
Вратарят бе титуляр в последния официален сблъсък с островната държава през октомври 2005 година. Тогава ДтрикольоритеУ допуснаха историческа издънка, завършвайки 1:1 с тоталния аутсайдер в квалификация за световното първенство в Германия. За нашите се разписа Чавдар Янков, но 11 минути преди края Етиен Барбара сензационно вкара топката във вратата на Колев.
"Загубихме заради малшанс. Късметът тогава не беше на наша страна. Спомням си, че владеехме изцяло инициативата. Поведохме и пропуснахме още 2-3 чисти положения. От една наша грешка ни изравниха. Случват се и такива неща. Тогавашният селекционер Христо Стоичков доста ни повиши тон в съблекалнята, но това е нормално. Не е приятно, когато се издъниш срещу такава малка държава. След мача не сънувах кошмари, но изпитвах вина, че можех да направя повече, за да не допусна онзи гол", признава вратарят, който тогава замени контузения Димитър Иванков. От онзи състава в националния отбор днес освен Колев са още Емил Гъргоров, Георги Илиев и Валери Божинов.
Стражът все пак предупреди, че малтийците са по-корав съперник отпреди и трябва да се внимава. "Естествено, Малта доста израсна в последните години. Немалко отбори са се мъчили срещу тях. Най-силната им страна е колективът. Никога не се примиряват. Ние обаче сме далеч по-опитен отбор с много по-силни индивидуалности. Не се съмнявам, че ще победим", отсече Колев. Вратарят на "Черноморец" е категоричен, че празните трибуни са много потискащи за всеки един играч. "Повярвайте ми, много е неприятно. Аз съм играл в мачове без публика и е дискомфортно за тези, които сме на терена. Дано това наказание не ни повлияе негативно", завърши Колев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама