Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14037139 www.bgdnes.bg

(ГАЛЕРИЯ) Вижте кои са най-скъпите котки в света

Котките са любимите домашни животни за голяма част от хората по света. Наред с познатите на всички породи, съществуват много редки, чиято цена достига баснословни суми. Цените на най-скъпите котки започват от 600 долара и надминават 100 000. Представяме ви класация на най-ценните породи, изготвена от сайта jagranjosh.com.

7. Египетска Мау (900 - 1600 долара)

Египетската мау е късокосместа домашна котка, отглеждана и почитана в Египет още преди 4000 г., като нейни изображения се срещат в древни папируси. Египетската мау е била обожествявана като се е смятало, че тя е превъплъщение на богинята Басте, която предпазвала от бедствия и спомагала за узряването на реколтата.

Реклама

Те са известни и със своите атлетични и пъргави тела, които им позволяват да тичат с висока скорост. Отличават се с интелигентност, привързан характер и лоялност към стопаните си. Египетските мау също са известни със своите ловни умения, което ги прави чудесен спътник за хора, които имат проблеми с мишки или плъхове. 

6. Сибирска котка (600 - 2000 долара)

Сибирската горска котка е голяма, полудългокосместа порода домашна котка, произхождаща от Русия. Те имат гъста, мека и пухкава козина в различни цветове, включително черно, бяло, червено и таби. Те имат големи, изразителни очи и силни, мускулести тела. Изключтелно приятелски настроени и привързващи се към човека. Те също са известни със своята интелигентност, игрив и любопитен характер и добри ловни умения. 

5. Шотландска клепоуха котка (800 - 2000 долара)

Шотландските клепоухи котки са едни от най-пухкавите и скъпи породи котки. Тези котки не са толкова разпространени, което повишава цената им. Те са породи домашни котки, които са известни със своите уникални сгънати уши, които им придават отличителен външен вид на „бухал“. Имат средно до голямо тяло и кръгла глава. Те имат голямо разнообразие от цветове и шарки на козината и изключително красиви очи. 

4. Бенгалска котка (1800 - 3000 долара)

Бенгалската котка е порода домашна котка, която се характеризира със своята отчетлива, диво изглеждаща козина и своята енергична и игривост. Те имат уникален външен вид, с козина, която може да има петна, розетки или мраморни шарки в различни цветове. Известни са със своята интелигентност, любопитство и привързаност и могат да бъдат страхотни домашни любимци за семейства. Бенгалските котки са скъпи поради няколко причини. Една от тях е цената на развъждането, тъй като отглеждането може да бъде сложен процес. Бенгалската котка е чистокръвна котка със специфични уникални характеристики и уникален външен вид, като правило е по-скъпа от другите домашни котки. 

3. Као Мани (7000 - 11 000 долара)

Као Мани е рядка, древна порода котки от Тайланд. Имат къса, гладка козина, която изисква минимална грижа. Телесложението им е атлетично и имат грациозен, елегантен външен вид. Смятат се за интелигентни и лесни за обучение. Као Мани се смята за кралска котка в Тайланд и някога е била отглеждана само от тайландското кралско семейство и благородници. Те също са били смятани за свещени и се е вярвало, че носят късмет и просперитет. Очите им са уникални - известни са още като котка с диамантени очи. Това е една от най-красивите и най-скъпите породи котки в света. 

2. Савана (12 000 - 50 000 долара)

Котката Савана се счита за втората най-скъпа порода котки в света, като цените й достигат до 50 000 долара или повече. Това се дължи на нейната рядкост и факта, че е хибридна порода, създадена чрез размножаване на домашна котка с африкански сервал. Котката Савана е известна със своя див, екзотичен външен вид, големи размери и приятелски характер. Освен това котките саван са много активни и имат много общителен характер, което ги прави страхотна компания. Имат уникален външен вид, с поразителни петна, големи уши и дълги тънки тела, което ги прави много търсени от любителите на котките. Освен това саванските котки се считат за нова порода, тъй като са сравнително отксоро в света на отглеждането на домашни котки.

1. Ашера (100 000 - 125 000 долара)

Котката Ашера се счита за най-скъпата порода котки в света, като цените й достигат до над 100 000 долара. Това се дължи на нейната рядкост и факта, че е хибридна порода, създадена от развъждането на африкански сервал, азиатска леопардова котка и домашна домашна котка. Котката Ашера е известна със своя див, екзотичен вид и големи размери (близо 1 метър) и се смята за символ на статус сред любителите на котки. Освен това, поради процеса на размножаване, отглеждането на Ашера не е много разпространено и се извършва само от няколко развъдници, което също допринася за изключително високата цена. Годишно се продават само 100 котки от породата Ашера. 

Четете още

Дилър друса дива африканска котка с кокаин
Дилър друса дива африканска котка с кокаин

Дилър друса дива африканска котка с кокаин

Валерия от "Ергенът" построи приют за бездомни животни

Валерия от "Ергенът" построи приют за бездомни животни

Промени в Наказателния кодекс предвиждат: Биеш куче, лежиш 4 г. в затвора

Промени в Наказателния кодекс предвиждат: Биеш куче, лежиш 4 г. в затвора

Пътен знак предупреждава за котки

Пътен знак предупреждава за котки

Реклама
Реклама
Реклама