Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14381413 www.bgdnes.bg

7 причини да посетите Перу

Да отидеш в Перу не е просто екскурзия - това е спомен за цял живот! Възхитителни гледки, спиращи дъха изживявания и неповторими моменти!

  • Древната култура и руини
    Перу е държава с изключително богата история, която е достъпна за всеки пътешественик- чрез музеи, цели градове и села, скрити руини на Инките… Навсякъде в Перу сте заобиколени от история! Макар всеизвестните Мачу Пикчу и Свещената долина да са възхитителни, те не са единствените исторически паметници, които Перу предлага. На север са останките до други древни цивилизации като града Чан Чан, например, на юг пък са древните култури на Титикака, Пуно и Наска.
  • Хората
    Новите култури винаги изумяват, но хората в Перу удивяват с бита и традициите си. Директни наследници на Инките, те пазят гордо своя език Кечуа и спазват древните си обичаи. Винаги готови да разкажат за народа си, перуанците са изключително учтиви и любопитни.
  • Ръчните изделия
    Изделията събират историята, културата и изкуството на Перу! Жените често тъкат изящни текстилни изделия и бродират красиви орнаменти. Дървени музикални инструмент, картини, бижута и още много са сред сувенирите, които наистина носят духа на Перу със себе си.
  • Природата
    Разнообразието на Перу е просто удивително- сняг по върховете на Андите недалеч от пустинята и оазисът Уакачина, пингвини на островите Байетас до сухите пясъци на Паракас, Амазонски джунгли и тропически дъждове до планински пейзажи – неслучайно Перу се състои от 28 климатични области.
  • Кухнята
    Разнообразните култури и етноси в страната правят перуанската кухня добра богата. Lomo Saltado, Ceviche MIxto ( супа от морски дарове) , Empanadas, Tiradito и Chicharrón са популярни местни ястия, които не бива да пропускате. Месото от морско свинче е сред екзотичните деликатеси в страната, а филето от алпака е едно по-изискано ястие, което трябва да опитате.
  • Плажовете
    Красивите перуански плажове привличат не само туристи, но и сърфисти от цял свят. Топ дестинациите за сърф са предимно около столицата Лима Herradura, Costa Verde и Punta Rocas. За любителите на пясъците, слънцето и кристалните води плажовете El Silencio, Punta Sal, Punta Hermosa, Pucusana и Santa María са идеалното място в Перу.
  • Напитките
    С хубавата храна вървят и хубавите напитки. Подобна на нашата лимонада, Инка Кола е сладка газирана напитка. Силните бири също са популярни между перуанците. Прочути са и вината от района на град Ика, а цялата страна се слави със сладкия ликьор от белтъци pisco sour. Чая от кока е буквално навсякъде, тъй като помага за височинната болест, а типичната Chicha morada- сок от сорт царевица, е в менюто на повечето ресторанти.

Четете още

Санторини - островът от картичките

Санторини - островът от картичките

7 причини да ядем по-често спанак

7 причини да ядем по-често спанак

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама