Реклама
https://www.bgdnes.bg/svyat/article/14673048 www.bgdnes.bg

Бизнесът му е в кръвта, сексът и корупцията - също. Берлускони разбива много женски сърца

Разбити женски сърца, неразрешени корупционни скандали и съмнения за търговия с влияние оставя след себе си четирикратният италиански премиер Силвио Берлускони. Починалият на 12 юни политик е символ както на издигането от обикновен човек до мултимилионер със собствени сили, а на по-късен етап - на машинациите и безпринципните договорки.

Роден през 1936 в семейството на милански банков чиновник, той расте като обикновено дете. Още в ученическите си години проявява бизнес нюх - пише домашните и помага с уроците на свои съученици срещу дребни суми - все отнякъде трябва да се започне. Като студент в юридическия факултет на университета в Милано през 50-те Берлускони вече се труди активно - търгува с дребна битова техника. През 1961 г. основава "Обединени милански строежи" с приятел на баща си, а през 1963 г. - своята собствена строителна компания "Елинорд". Предвестник на политическата му кариера е създаването на кабелна телевизия в началото на 70-те, превърнала се в предизвикателство за държавната компания РАИ. Той влиза в голямата политика със своята "Форца Италия" през 1993 г. и няколко пъти е министър-председател между 1994 и 2011 г. Той остава сенатор до деня на смъртта си.
Както в обществената му дейност, така и в личния му живот цари бъркотия. Има два брака и два развода, пет деца, много любовници, хиляди съдебни дела.
През 2009 г. Силвио коментира, че за над 20 години се е явявал 2500 пъти в различни съдилища във връзка със 106 различни процеса. Берлускони е обвиняван за финансиране на "Форца Италия", за данъчни измами, за фалшиво счетоводство и за машинации с недвижими имоти.
Най-звучният сексскандал около Берлускони гръмва през 2010 г. За вече 74-годишния политик се разбира, че е преспал с непълнолетна проститутка. 18-годишна анонимна имигрантка обявява, че е спала със собственика на "Милан" срещу пари под формата на "подарък". Актът между труженичката и възрастния мъж е осъществен в луксозната му вила край Милано. Три години след повдигането на обвиненията политикът е оправдан поради липса на доказателства.

Бунга-бунга и смърт на мацки

Кулминация на секспохожденията на Берлускони са т.нар. бунга-бунга партита. Фразата е евфемизъм за секс и вероятно произхожда от езика на австралийските туземци.
Във вилата си край Милано и в имението си на о.Сардиния италианският премиер организира шумни купони, според едни сведения - със секс, според други - само с еротични шоута. Те се случват по средния начин - за Берлускони и негови приятели свързани по клиентелистка линия са ангажирани огромни танцови състави от млади манекенки (и възможно - елитни проститутки). Те представят сосни вариететни шоута. Сценичното им облекло е твърде скандално и граничещо с извращение. Мацките са облечени ту в роклички като за малки момиченца, ту като ученички, ту като лоши медсестри с инжекции. С хореографията е ангажирана "експертката" по еротични танци от Куба Лиса Барисонте. През 2012 г. тя се явява в съда като свидетел по делото за бунга-бунга партита. Специалистката Лиса се заклева, че спектаклите за отбраните богаташи са включвали еротични движения и разголване, но в никакъв случай секс. За купоните се знае от началото на миналото десетилетие, но апогеят им е през 2019 г. На поредната вечеринка присъства мароканската манекенка Имане Фадил. 35-годишната арабска хубавица е била и на два предишни купона. Вероятно наета, за да танцува кючеци, тя обаче умира и това поставя Силвио Берлускони в много неудобно положение. Фадил е закарана в миланска болница, но вeче е в предсмъртна агония. От клиниката повече от седмица държат смъртта на манекенката в тайна. Нейният адвокат разбира случайно от родителите й и огласява трагичния случай. Веднага плъзват слухове, че еротичните танцьорки на бунга-бунгата са дрогирани, изнасилвани, отравяни и какво ли още не. На Имане Фадил са направени тестове за опиати, токсини и даже новичок. В кръвта й уж не са открити никакви подозрителни химични елементи. Пред обществеността е съобщено, че причината за смъртта й е рядко заболяване.

Четете още

Почина Силвио Берлускони

Почина Силвио Берлускони

Наше зайче на "Плейбой" проби при италианския Цитиридис

Наше зайче на "Плейбой" проби при италианския Цитиридис

Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова: Няма проклятие над БГ националите в Италия

Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова: Няма проклятие над БГ националите в Италия

Дарина слуша приятелката Теодора

Дарина слуша приятелката Теодора

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама