Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/14090647 www.bgdnes.bg

За какво помагат компресите с ракия

Добрата домашна ракия може да излекува редица болежки. Тя притежава антивирусни, антисептични и антибактериални свойства. Спиртната напитка е идеален лек при настинка. Приготвя се парче памук, което се напръсква с малко разредена с вода ракия. Компресът се слага на шията, увива се с найлон, и шал. Така се затопля гърлото, облекчава болезненото преглъщане и улеснява изхвърлянето на гнойни налепи.

Напитката се използва и като природен лек за ревматизъм. В съд със силна ракия се накисват листа от репей. След като престоят едно денонощие се изваждат и налагат върху болезнените места. Прави се превръзка с вълнена кърпа или шал и се престоява няколко часа. Лечението е с продължителност една седмица.

Реклама

Ако страдате от болестта на кралете - подагра добрата стара сливовица отново ви е верен помощник! В половин литър домашна, силна ракия се разтваря десет милилитра камфор. Сместа се разбърква добре и вечер се прави компрес на място с болки. Компресът се сменя четири-пет пъти.

Тези лечебни методи са използвани още преди навлизането на антибиотиците във фармакологията. Въпреки многобройните и разнообразни медикаменти, ракията все още намира място сред средствата за лечение.

Четете още

7 невероятни ползи от пиенето на ракия!

7 невероятни ползи от пиенето на ракия!

Щадете очите!

Щадете очите!

Преборете синузита!

Преборете синузита!

Спрете косопада!

Спрете косопада!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама