Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5023307 www.bgdnes.bg

Сергей Станишев: БСП трябва да е по-активна опозиция

Сергей Станишев призова БСП да бъде по-активна в ролята си на опозиционна партия. Бившият председател на партията и настоящ лидер на европейските социалисти изрази мнение, че в момента е много трудно да се събират подписи за вот на недоверие към кабинета, тъй като всички политически партии влизали в определени договорки.

"Днес всички участват в това статукво, което кара хората да усещат липсата на каквато и да е перспектива. БСП се справя добре в ролята си на опозиция, но трябва да бъде още по-активна", заяви Станишев в предаването на бTV "Тази събота и неделя". Той говори и за бившия си колега Георги Кадиев, който напусна БСП.

"Един човек в политиката трябва да бъде последователен. Не може в продължение на два месеца да казваш, че ще подкрепиш промените и след това постъпиш така. Обективно Кадиев помага на ГЕРБ и Йорданка Фандъкова", убеден е бившият премиер. Станишев изрази надежда, че ако представител на БСП отиде на втори тур на предстоящите избори, другите социалисти ще го подкрепят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама