Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5125612 www.bgdnes.bg

Десет години за крадлива каратистка

До десет години затвор може да отнесе наша шампионка по карате, заловена при опит да обере луксозен бутик в САЩ в град Неапол в американския щат Флорида, научи "България Днес". Бургазлийката Десислава Бекярска е арестувана на 14 ноември в град Неапол, щата Флорида. Малко след отварянето на местен мол тя влиза в магазин за дрехи с две големи пазарски чанти.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"

Поведението й още в началото се сторило подозрително на охранителя и той започнали да я следи изкъсо. Чрез камерите за наблюдение в магазина той проследил как Десислава припряно избира няколко артикула, без да гледа размерите. Веднага след това Бекярска влязла в пробната на бутика с дрехите. Там останала по-малко от минута. След това излязла, за да вземе още дрехи, и за втори път се скрила в пробната. В крайна сметка не платила нищо на касата, а с бърза крачка се насочила към изхода с вече препълнените си чанти. Макар сензорите на вратата да не реагирали, охранителят веднага я спрял и повикал ченгетата. Едва когато полицаите пристигнали, е извършен и обиск на 24-годишната каратистка. При него станало ясно, че тя е успяла да натъпче в чантите си дрехи и аксесоари за цели 1173 долара. У нея са открити и голям сребърен магнит, метална кука и ножици, с чиято помощ тя отстранявала алармените скоби по дрехите.
Освен дрехите криминалистите се натъкнали и на още интересни неща. При обиска в портмонето на Десислава е намерена пачка с фалшиви долари. При разследването впоследствие се изяснило, че част от тях вече били пласирани в други магазини из целия град. Това накарало местните криминалисти да заподозрат, че тя е част от банда за разпространение на фалшива валута. Според непотвърдена информация Десислава била само дребен изпълнител, а босове били нейни роднини, които се снабдявали с ментетата. Криминалистите са убедени, че фалшификаторите не са местни. Бандата е създадена в България, където са произведени и фалшивите долари. Десислава и шефовете й по няколко пъти в годината ходели в Щатите, за да пласират доларите. За прикритие ползвали турнирите по карате, в които красавицата и нейна леля участвали. В почивките между битките двете обикаляли из луксозни магазини за дрехи и пазарували като обезумели. С привлекателния си външен вид и непринудено поведение те лесно заблуждавали продавачките и те не си правели труда да проверяват банкнотите. Стоката впоследствие била връщана в България, където се продавала в луксозния бутик "Мадмоазел", който Десислава Бекярска държи на „Марина Диневи“ в Свети Влас, подозират щатските криминалисти. За момента самата Бекярска не е обелила и дума за своите съучастници. Според ченгета тя има още само седмица, за да го направи. След това делото й влиза в съда и тя ще обере цялата вина. В случай че съдейства на властите и разкрие шефовете си, Десислава може да се размине и с по-лека присъда от очакваните десет години затвор. За да стане това, тя обаче трябва да натопи своите роднини, които реално са я снабдявали с доларите менте и измислили схемата.

Маргарита ИЛИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама