Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5678628 www.bgdnes.bg

Все още издирват Кристиян, заподозрян за двойното убийство в Столицата

Към момента не е установено неговото местонахождение. Това каза ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР, по НТВ във връзка с двойното убийство в столичния квартал „Хаджи Димитър”, цитиран от "Фокус".

"Лицето е обявено за издирване по всички възможни линии и места. Към момента не е установено неговото местонахождение. Продължаваме провеждането на оперативно-издирвателните мероприятия за установяване и залавяне на лицето. То се издирва във връзка с извършено тежко криминално престъпление. Лицето наистина е освидетелствано. Има престой в психиатрично заведение. Имаме данни, че лицето има зависимост от наркотични вещества", каза ст. комисар Младен Маринов.

Реклама

На въпрос дали е доказано, че издирваният е извършител на убийството, Младен Маринов посочи, че той се издирва във връзка с извършено тежко криминално престъпление.” За да кажем, че той е извършител, трябва да имаме съответните доказателства”, дови той. Младен Маринов уточни, че се извършва оглед на местопрестъплението. По думите му, там личи, че извършителят най-вероятно е имал и предварителна подготовка да заличи следите си.

"От огледа, който беше направен на място, мога да кажа, че престъплението е извършено с изключителна жестокост, който издава определен психологически проблем на извършителя”, каза той и уточни, че няма данни лицето да притежава и незаконно огнестрелно оръжие, но не изключи възможността да притежава хладно такова. Според него никой не може да предположи кога такива лицата ще отключат агресия и към кого. Той увери, че няма пряка заплаха няма към хората и апелира, който види издирваното лице да се обади на телефон 112.

В четвъртък в блок 55 А в столичния квартал „Хаджи Димитър” бяха открити телата на 49-годишна жена и 78-годишен мъж. Във връзка с двойното убийство се издирва 28-годишният Кристиян Николов Гочев от София. Жертвите са неговата майка и дядо. По информация на полицията мъжът е висок около 187 см, с нормално телосложение, има татуировки на двете си ръце, стигащи до врата, на ушите носи флешове.

Има данни, че мъжът страда от психично заболяване и е наркозависим. Убийството е извършено по особено жесток начин, с мачете и с режещи инструменти, като има много пробождания в телата на двамата починали. Телата са открити случайно, след като полицаи намират изгубена лична карта и отиват на адреса, за да я върнат на притежателя, който е основният заподозрян.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама