Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5732915 www.bgdnes.bg

"Ислямска държава" разпространи видео с деца, които екзекутират пленници

Близкоизточната радикална групировка "Ислямска държава" разпространи ново пропагандно видео, в което пет деца екзекутират пленени кюрди, съобщава британският вестник The Guardian, цитиран от "Фокус".

Кадрите, които се появиха в петъчната нощ, показват пет деца, едното от които идентифицирано като гражданин на Великобритания, облечени във военни дрехи, докато стоят зад редица от петима мъже в оранжеви гащеризони. Всяко едно от децата има надпис, показващ имената им, дадени от "Ислямска държава", с които едновременно се обозначават и страните им на произход.

Реклама

Името на британското дете е изписано като "Абу Абдула ал-Британи", но самоличността му не е проверена. Останалите са от Египет, Узбекистан, Тунис и Кюрдистан. Не е известно къде е заснето видеото.

През февруари "Ислямска държава" пусна клип, показващ британско момче на четиригодишна възраст, да взривява кола, убивайки по този начин трима пленници. Предполага се, че момчето е син на екстремист от южния район на Лондон, заминал за Сирия през 2012 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама