Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6188173 www.bgdnes.bg

Спецченгета удариха бандата на Куката (Обзор)

Жандармеристи и спецченгета затегнаха контрола по всички изходи и входове на Плевен при спецакция срещу престъпната група на Камен Балбузанов-Куката.

В понеделник в Плевен бяха и 2-ма спецпрокурори. Операцията следеше изкъсо и шефът на спецобвинението Иван Гешев. Според разследващи бандата се е занимавала с рекет. Твърди се, че сред жертвите е семейството на изчезналия безследно през 2015 г. плевенски бизнесмен Йоско Исаев, един от собствениците на “Плевенски хляб”. Почернената фамилия потърсила Куката и хората му, за да намерят Исаев. Нещата между тях се усложлинили и почнал рекетът.

Реклама

От спецпрокуратурата отказаха да съобщят има ли задържани след акцията, но по неофициална информация Куката е заловен след опит за бягство. Той е известно име в ъндърграунд средите. Подсъдим е с още 17 души за дрога, грабежи и побои в спецсъда по известното дело “Бандата на чуковете”. Според обвинението по него групата е действала от 2007 г. Тя била създадена от Таки и Христо Вертерян-Исуса. Двамата са в неизвестност и делото срещу тях е отделено.

Куката не за първи път има вземане-даване с МВР и правосъдието. През 2003 г. районните магистрати в Плевен го осъдиха за хулиганство и побой, но по-горната инстанция го оневини.

През 2009 г. Куката по чудо оцеля под градушка от куршуми в пиано бар “Латино” в Плевен. 30-ина роми и хора на Куката премериха сили с бухалки, шанги и метални палки в плевенско кафене през лятото на 2011 г. Тогава Куката излезе чист пред полицаите, но мерцедесът му бе потрошен.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама