Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6359028 www.bgdnes.bg

Опечален син в потрес: С ковчега на майка ми зареждат гориво

Чакаме я на гроба, шофьорът отишъл на бензиностанция

"Не мога да се примиря, че с ковчега на майка ми шофьорът на катафалката отиде в Гоце Делчев да зарежда гориво. Да сипваш бензин в катафалка с мъртвец по време на погребение е прецедент, безотговорност и гавра с починалия и неговите близки в най-тъжния момент!"


С тези думи синът на покойна жена изригна срещу шофьор на погребална кола, който по време на траурна церемония в южното градче отби от колоната и отпраши със 77-годишната покойница да зареди гориво.

Реклама


Опечаленият син Николай Канатов е категоричен, че ще съди общинското предприятие "Гробищни паркове" в Гоце Делчев за арогантната безотговорност и гаврата с починалата му майка.


Когато водачът на катафалката бай Кръстю кривнал с колата от погребалното шествие, Николай си помислил, че избързва да отиде до църквата и там да изчакат множеството.


"15 минути чакахме пред изкопания гроб в село Добротино шофьора на катафалката да докара тленните останки на майка ми за погребение", разказва Канатов пред Инфомрежа. Процесията тръгнала от Гоце Делчев заедно с няколко коли и два автобуса към гробищата на родното село на 77-годишната Стойна Канатова - Добротино.


Опечалените се наредили около предварително изкопания гроб, запалили свещи и зачакали. Чак след 15 минути задъханият шофьор на катафалката бай Кръстю се появил и обяснил, че трябвало да зареди гориво. На всичко отгоре забравил поръчаното от близките на покойната Стойна жито.


"Представям си с каква скорост се е движила катафалката на връщане и как ковчегът с починалата ми майка е бил подмятан в стремежа си водачът да стигне по-бързо до гробищата. Представям си и реакцията на бензинджията, който е заредил горивото. Ами ако този човек е бил с по-лабилна психика? И ако на бензиностанцията е имало хора с коли и дечица", недоумява покрусеният син.


Николай дал 416 лв. за погребението. В делото, което той е категоричен, че ще заведе, ще приложи и документа за платените услуги. Николай се заканва да стигне и до Страсбург, но ще осъди "Гробищни паркове" и шофьора, подиграл се с паметта на покойната му майка. 

Реклама
Реклама
Реклама