Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6428650 www.bgdnes.bg

Близки на убития Николай Димов: И прокуратурата вече брани Мейзер!

Присъда за скандалната силиконка Анита Мейзер ще бъде произнесена днес във Варненския окръжен съд. Всички искания, направени от страна на почернената майка на Николай Димов Ц Петранка, бяха отхвърлени от съда и сметнати за неоснователни. 102-килограмовият културист Ники бе открит мъртъв в дома на жена си Анита през август миналата година. Съпругата му бе обвинена в непредумишелно убийство и опит за подкуп на полицай. Първата присъда, която тя получи - 3 години затвор, бе отменена, защото майката Петранка не е била в залата, когато е започнал процесът. Тя фигурира като частен обвинител срещу силиконката, като почернените близки са категорични, че тя умишлено е убила мъжа си.
"Фактите са, че съдът отказа категорично всичките ни искания едно по едно. Така връзват ръцете ни да работим в насока истината и истинската причина и мотив за смъртта на Николай Димов", коментира адвокатът на Петранка Стилиян Любославов. Той отказа да коментира решенията на съда, като поясни, че най-вероятно делото ще приключи във вторник.
"Не мога да правя прогнози за присъди, но бе интересно как обвинението оспорваше нашите искания, а защитата на подсъдимата подкрепяше обвинението", лаконично обобщи адвокат Любославов.
Така сред близките на Димов се прокрадна усещането, че участието им в процеса за смъртта на Николай е просто формално. Те не успяха да постигнат целта си да бъдат назначени нови експертизи, които да установят защо е издъхнал Николай. Той е бил вързан с 5 свински опашки през врата, ръцете и краката. Анита Мейзер обяснява, че е била принудена от него. Той искал тя да му съдейства в смъртоносен силов експеримент. След това не успяла да скъса свинските опашки, когато той започнал да се души. И така издъхнал пред очите й.
"Не знам защо не ме слушаше, държеше се като луд. Пиеше и някакви хапчета. Беше много активизиран след татуировката на Иисус, която си направи в същия ден. И ми каза, че усеща сила и ще се справи", обяснява в показанията си Анита.
Послесмъртна психиатрична експертиза доказва, че Николай Димов е бил с всичкия си и е осъзнавал какво върши. В кръвта му не са открити опиати или други химически вещества, които могат да размътят съзнанието му.
Междувременно адвокатът на Мейзер - Петър Чалъмов, не поиска изменение на мярката й, въпреки че силиконката бе на посещения в болница заради оплаквания. Най-вероятно свободата й ще бъде поискана също днес, като стане ясна присъдата на Окръжния съд.
На първото заседание от новия сезон бяха изслушани и първите медици, които са отказали да направят съдебномедицинската експертиза на жертвата. Те са обобщили, че не искат да компрометират Катедрата по съдебна медицина, слагайки подписите си под документите, в които пише, че Николай се е самозадушил. В залата не стана ясно защо лекарите са се дистанцирали от случая.
В началото на процеса Анита Мейзер се отказа от самопризнанията си, че е убила непредумишлено Николай Димов и че е опитала да подкупи ченге да я пусне от ареста. Относно рушвета повече не стана дума в залата, като не е ясно дали това обвинение ще остане. Така септември може да бъде успешен за Мейзер, която вече крои планове да излезе на свобода и да извлече позитиви от историята.
"Когато ме пуснат, отивам по покана на няколко американски водещи, за да разкажа за това, което преживях", заканва се Анита и обещава да бъде смирена оттук нататък.


Второ дело срещу нея

Жалба в прокуратурата е подадена срещу Анита Мейзер. Тя е от сестрата на Николай Димов Ц Милена, за изказванията на зълва й в съдебната зала. На последното заседание двете жени едва не се хванаха за косите и се обвиняваха за книгата "Черната Анита" (бел. ред. - виж долу), за която и двете твърдят, че е поръчка. В книгата са публикувани извадки от полицейското разследване, както и обясненията пред ченгетата на всички, замесени в случая с убийството на Ники Димов. Книгата извади от равновесие Анита, която започна да обижда и обвинява Милена в престъпления. Димова също не криеше негативното отношение към подсъдимата и двете си обещаха да се срещнат в съда и по делото за клевета.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама