Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6453839 www.bgdnes.bg

Гайдарят Веселин Митев: Летях и свирех ръченица

На 1200 метра над земята музикантът прави изпълнение от парапланер

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Свирих ръченица и право хоро с гайда, докато летях с парапланер над Сопот. Това е един от най-силните и емоционални мигове в живота ми".


Това сподели пред "България Днес" музикантът Веселин Митев. Въздушната разходка бе част от фестивала "Въздухария", при който над 200 деца и възрастни полетяха с балон и парапланер над Розовата долина в тандем с квалифицирани и доказани пилоти.

Реклама


"Бях без каска и успявах ясно и чисто да чувам гайдата. Изпитах едно първично щастие на човек, който от ранно детство иска да полети във въздуха. Свирих над хората, които бяха на поляната, и беше изключително вълнуващо", разказа още Веселин.


Музикантът засвирил с гайдата още преди да се понесе във въздуха. Правил го и на над 1200 метра височина. Накрая инструкторът Емил закръжал с парапланера на 7-8 метра над главите на смаяните и очаровани туристи, а Веселин продължил да радва с омайни ритми присъстващите.


"Препоръчвам горещо на всички да го направят. Да изчистят за 15 минути съзнанието си и да не мислят за нищо. Така ще оценят много неща в живота си и ще се почувстват окрилени", заяви още Митев.


Това е вторият му подобен полет. При първия също свирил с гайда, а с помощта на други музиканти сътворили същински оркестър във въздуха - едни свирили на тромпет, а други на цигулка.


"Сега обмислям да се издигнем 10 гайдари във въздуха. Дотогава ще изкарам курс по парапланеризъм", разказа музикантът.

Реклама
Реклама
Реклама