Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6784983 www.bgdnes.bg

Киселина в лицето заради бизнес с баклава

Ново жестоко нападение над жена

36-годишната Ажда е с 24% изгаряния, лекари се борят за живота й в „Пирогов“

Семеен бизнес с търговия е в основата на нападението с киселина над 36-годишната Ажда Ибрахимова. Тази своя версия сподели пред "България Днес" Мария Ахтарова, съседка на пострадалата жена.

Реклама

Ажда и съпругът й Джума официално имат фирма за производство и търговия с баклава и турски специалитети. Стопанисват и малка сладкарничка "Антеп баклава", намираща се край Женския пазар. Разследващи в момента търсят връзка между бизнеса на семейството и жестокото престъпление, издават запознати.

Ажда е нападната на метри от дома си, на столичния бул. "Александър Стамболийски" в понеделник около 21,30 ч. вечерта. Жената се прибира от работното си място, паркира автомобила си в близост до входа на кооперацията, в която живее. Слиза от колата и в този момент е атакувана от неизвестен и досега мъж в тъмнината.

"Мъжът дебнеше около кофите. Когато жената тръгна, той изскочи и я пресрещна. Чух счупване, наоколо всичко стана в пушеци, видях как жената стои на колене и крещи за помощ. Съблякох си якето и започнах да й помагам да се избърше с него, през това време мъжът успя да избяга", разказва шокиран свидетел на жестокото нападение.

Ажда е откарана незабавно в "Пирогов", където е приета с 24% изгаряния по лицето и тялото й. Намира се в реанимация, а лекарите се борят за живота й. Прогнозите за оцеляването й не са оптимистични, със съжаление съобщават от лечебното заведение.

"Ани, както я наричахме, и съпругът й Джума Юзчелик излизат рано сутрин по тъмно от дома си и се прибират късно вечер. Създадоха го от нулата, сами си го ремонтираха и обзаведоха. Работници си наеха, разраснаха се, зареждат много сладкарници с продукцията си", обяснява Мария.

Ажда е родена в България, а мъжът й е от Турция.

Реклама

"Джума е от тъмната част на Турция", категорична е Мария. Самата тя подозира, че връзка с нападението може да се търси именно там.

Двамата имат дъщеря на 15 години - Мери. Първоначално, когато се нанасят в кооперацията преди 10 г., те обитават една-единствена стая от апартамента. Живеят така поне 4-5 години, впоследствие се замогват и заемат цялото жилище.

"Не са от хората, демонстриращи богатство. Знам, че обмисляха да си купят голяма къща с двор, че тук им стана тясно. Не съм чула една караница да има в семейството, а ни дели една стена, щях да чуя, ако има проблеми. Жената беше много учтива, много мила", обяснява още съседката.

"Дано успеят да закрепят Ани и да може да се лекува в чужбина. Да отиде при двамата си братя в Германия, където да се възстанови", моли се притеснена съседката.

От полицията съобщават, че нямат заподозрян или задържан за нападението, засега няма и версии, по които се работи. На място е извършен оглед, иззети са веществени доказателства. По случая е образувано досъдебно производство, предприети са действия за издирване на извършителя, съобщават от МВР.

Съпругът на Бела застава пред Темида

Пред съда се изправя днес Костадин Камберов, който е обвинен, че на 8 ноември миналата година лисва киселина в лицето на бившата си съпруга Бела Михайлова, научи "България Днес". Инцидентът се разиграва във Велинград, на метри от дома на жената, докато майката на пет деца се прибира от близкия магазин. Първоначално за престъплението е арестуван Костадин, разпитан е и освободен след 24 часа. Впоследствие от полицията събират достатъчно доказателства и е образувано дело срещу него, категорична е сестрата на пострадалата Цвети.

"Бела вече се възстановява, но й предстоят още пластични операции, с които да бъде възстановено лицето и ухото й", обяснява сестрата на Бела. И добавя, че се надява единствено делото срещу Костадин да не се проточи, а да приключи възможно най-бързо.

Реклама
Реклама
Реклама