Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6813627 www.bgdnes.bg

Комшии на възрастния мъж в Ботевград: Бащата Пелов тежко болен

Майка му се поболява от мъка, моли се само да е жив и здрав

Тежко болен е бащата на затворника беглец Владимир Пелов - Пело. Това споделиха пред "България Днес" съседи на възрастния мъж в Ботевград. По думите на комшиите още преди година Пелов-старши пада лошо и получава тежка черепно-мозъчна травма, тогава състоянието му е много тежко, но лекари успяват да се преборят за живота му. Заради шока от бягството на сина му от Централния софийски затвор здравето на възрастния мъж рязко се е влошило.

"Заминава си човекът, пътник е. Много е зле. Преди два дни викнаха линейки тука пред блока и го откараха по спешност в болницата. Явно се е почувствал малко по-добре след това, защото се прибра у дома за кратко. Ден по-късно пак го видяхме заедно със съпругата му Тони да товарят сакове на колата. Заминаха за болницата да му правят скенер на главата", обясняват притеснени комшии на Пелови.

Реклама

"Пело е приет в Окръжна болница, след като през нощта получи епилептични пристъпи от натрупалото се напрежение. Досега не е имал такива неща, но сега, след като синът му избяга и не се знае какво се случва с него, явно се е отключило нещо. Журналисти тичат след семейството за някаква информация, полицаи го разпитват на няколко пъти дали знае нещо, стресът просто не му понесе", обяснява роднина на семейството на избягалия затворник.

Единственият коментар на Пело Пелов пред медиите по повод бягството на сина му бе, че никога не е е ходил на свиждане на Владимир в затвора и няма абсолютно никакви новини от него.

Майката на Владо Пелов – Тони, го посещавала в зандана на почти всяка възможна дата заедно с Владимир-младши, категорични са роднини. Възрастната жена също приемала изключително тежко ситуацията с изчезналия й син.

"Тони е просто психически разбита, това е. Тя е в шок, всеки ден се моли на Господ синът й само да е жив и здрав. Цялото семейство не знае на кой свят се намира, пред тях Владо никога не е давал индикации за намеренията си да бяга от затвора", категорични са комшиите.

Излежаващият 32-годишна присъда в Централния софийски затвор Владимир Пелов и съкилийникът му Радослав Колев духват въоръжени с нож и пистолет от пандиза, като преминават надзирателските постове и излизат от главния вход на 3 април.

Двамата успяват бързо да се изпарят, като се мятат на предварително осигурен им за бягството автомобил. Разследващи предполагат, че след като се губят от погледа на преследвачите си, двамата се разделят и поемат в различни посоки. Почти две седмици след екшъна от двамата пандизчии няма и следа. Проверени са десетки адреси и стотици сигнали, подадени към МВР, но без успех.

Чакат се резултати от проверката, която трябва да установи как е било вкарано оръжието

Реклама
Реклама
Реклама