Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6832846 www.bgdnes.bg

Бойко бие по двойници Сталин и Саддам Бай Тошо имал трима "близнаци", шеф на енергото копира Филчев

Надя Панкова

Ако премиерът Бойко Борисов намери време, за да отвори подозрителни по име сайтове, ще се хване за главата. Или не, ще се хване поне за десет глави.

Защото според "изданията" премиерът има поне десетина двойници, които обикалят страната, режат лентички, копаят метрото, посрещат еврочиновници и раздават пари. Докато самият Борисов е... мъртъв! Поредната доза конспирация, с която напоследък се занимава нацията, е дали лидерът на ГЕРБ е "истински" и дали по телевизията нацията вижда реалния Бойко. Наскоро журналистическо "разследване" стигна дотам, че изкара премиера да тъче на два стана - едновременно играл мач с отбора си "Бистришките тигри", но и бил на визита в Брюксел. "Разследването" стига дотам, че прави невероятни разкрития - премиерът имал близък приятел, който бил негово истинско копие! Именно аверът с неназовано име посетил Израел през 2010 г. и обявил оттам, че сваля ДДС-то. За зла беда оригиналният Бойко прекършил идеята на двойника си ден по-късно - нямало да пипа ДДС-то.

Реклама

Друг сайт с култово име пък направо погуби премиера. Според изданието лидерът на ГЕРБ може и да не е между живите, но все пак сред редакторите на сайта милостта надделява и те пращат премиера на остров извън страната, "където си пуши пурата и си пие уискито". А от екрана ни гледа негово пълно копие. Обяснението? Бай Тошо "светнал" младия си бодигард с уклон към политическата кариера за двойниците, тъй като според проф. Недьо Недев, сподвижник на бившия Първи, бай Тошо имал цели трима. Поне така твърди професорът. А че извън конспирациите Борисов през ден има двойник, оповестен къде на шега, къде наистина от регионални медии, е вярно. Още в началото на славата на Борисов учителят по философия от столично училище Георги Радев спечели конкурс за двойници на Бойко. И позира досущ като него с щанга на раменете. Двойник на премиера се появи дори на сцената на "Мюзик Айдъл", като младият Боян тогава не бе с посребрелите коси на премиера, но облечен досущ като него - с черно, и показа каратистки номера. Премиерът може да има двойник от класа като "Фейсбойко" - Ненчо Балабанов, но според гордите дупничани истинският Бойко 2 е съгражданинът им Бойко Арсов. Приликата между премиера и Арсов се ограничава до еднаквите якета и шапки, но според дупничани и "тази визия стига за Министерския съвет". А ако не стигне, то в Дупница, Бойковци, колкото щеш. Кирил Чакъров е вторият Бойко в града на Сашка Васева, който е по-добра версия от Арсов, но и доста по-млада. Бойковци изскачат от всевъзможни села и паланки, а Сталин и Саддам биха завидели на таланта на българите да разпознават навсякъде своя управник.

Други не толкова харесвани държавници като бившия главен прокурор Никола Филчев също се оказаха с близнаци. Втрещени пловдивчани преди години притръпнаха, щом зърнаха кошмара на Иван Костов да грее от билборд в Града на тепетата. Всъщност на рекламата се оказа един от началниците в енергото EVN Спас Делчев, но тъй като гледали по тъмно билборда и не виждали написаното име, местните решили, че ръката на прокуратурата се пресяга и за тях.

Ерата на Димитър Бербатов като секссимвол може и да е отминала, но много дами още въздишат по двойниците на Бербо. Подобно на конкурсите за копия на премиера, се организираха и състезания за огледални образи на нападателя. Един от спечелилите - Георги Добрев, дори получи критика от Бербо, че въпреки приликата им трябвало повечко да се старае, за да достигне футболните му умения.

Писателят Христо Христов пък бе титулуван преди години за двойник на легендата от терена Златан Ибрахимович от авторитетното шведско издание "Спортбладет". Но получи и съответната конкуренция, след като насред мач на Ибра друго негово копие излезе на терена по време на дербито между "Манчестър Юнайтед" и "Лестър".

А за българския Роналдо легенди се носят. Бившият футболист и настоящ боец Даниел Златков е пълно копие на Кристиано, писукат дами, без да знаят, че нашият Роналдо е щастливо женен. Тенис ракета щ1 на България Григор Димитров пък бе набеден за двойник на друг нашенски секссимвол - актьора Ивайло Захариев. Красавецът от "Под прикритие" и любимият на Никол Шерцингер до ден днешен са повод за дрязги в дамските форуми кой на кого е двойник и, разбира се, кой е по-красив.

Реклама
Реклама
Реклама