Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6879699 www.bgdnes.bg

Художник реди изложба в кошара

Талантлив, но непознат художник реди изложба в кошара.

Срещата между изкуство и селски бит се случва в софийското село Драготинци. Дядо Иван е уникален майстор с четката и върху белите платна извайва религиозни мотиви, пейзажи и животни.

Красивите му картини са наредени в кошарата му, тъй като старецът художник не може да си позволи изложба в лъскава галерия. В Драготинци местните жители отлично знаят за талантливия си съселянин, но славата му започва да се увеличава, след като през населеното място преминават туристи.

Реклама

За чуждите хора дядо Иван отваря кошара, където изненадващо на греди са наредени картините. Редом до изображенията на Христос и Богородица стоят пейзажи с дървета и езера, има дори и пеперуди.

Макар в кошарата да е влажно и ветровито, уникалните произведения на изкуството продължават да оцеляват и да радват хорските очи. На въпрос колко струва една картина, той отговаря: "Кой колкото прецени, толкова".

Непризнатият талант признава, че не търси печалба, а рисува, защото е в душата му. А ако успее да изкара някой лев от продажба, е добре дошло, за да може да закрепи месечния си бюджет.

В Драготинци хората се молят Господ да дава здраве на художника, за да продължи да създава шедьоври.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама