Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6973616 www.bgdnes.bg

Пълен провал за Себастиан и Ферари на "Хокенхайм" (Снимки)

Люис Хамилтън успя да спечели днешната Гран При на Германия като по чудо, но и напълно заслужено след като стартира от едва 14-а позиция след провала във вчерашната квалификация. Голямата звезда на Мерцедес извлече максимумът от пълната драма на "Хокенхайм" и вече е новият лидер в класирането при пилотите в шампионата на Формула 1.

Големият губещ днес се казва Себастиан Фетел. Германският пилот на Ферари докосваше победата пред родна публика, но 15 обиколки преди финала рискува прекалено на доста мократа от дъжда писта и със сухите сликове излетя от трасето.

Реклама

Четирикратният световен шампион може да вини само себе си след като водеше колоната с добър аванс и трябваше само да чака дъждът да спре и да стигне до финала. Това не се случи и от лидер Себ вече изостава със 17 точки от основния си конкурент за световната титла Хамилтън.

Валтери Ботас направи днешният триумф на Мерцедес двоен и то на домашната за тима ГП на Германия. На третото място на почетната стълбичка се качи Кими Райконен, който от своя страна също може да съжалява за изпуснатия шанс да атакува победата в края.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама