Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17493423 www.bgdnes.bg

УЖАС! 18 хил. евро, за да върнат телата на изпепелено семейство

  • Огнена трагедия с българи в Германия 
  • Бащата Кунчо е брат на футболиста Здравко Жилов, в пламъците загиват жена му Катя и двете им деца 

18 хиляди евро са необходими за връщането на телата изпепеленото българско семейство в Германия.

Реклама

В огнен ад в град Солинген в западната част на страната загинаха съпрузите Катя и Кунчо, както и двете им деца. Германските медии разкриват, че семейството не е имало шансове да се спаси, тъй като дървените стълби в 100-годишната къща, която са обитавали, са изгорели веднага и жертвите са попаднали в огнен капан.

Първо са открити труповете на майката Катя, бащата Кунчо и дъщеря им Галя (3 г.), а впоследствие е намерено овъглено и тялото на шестмесечно бебе.

"Когато пристигнахме, дървеното стълбище беше напълно запалено и нажежено до червено", обяснява Готфрид Кройцберг, оперативен мениджър на пожарната служба в Солинген. Очевидци разказват, че е имало хора, които са скачали от прозорците, и макар че са тежко ранени, са успели да оцелеят. Германските медии съобщават, че поне 21 души са били спасени, като 9 са откарани в болница с тежки наранявания, а двама вчера бяха в критично състояние.

Загиналият Кунчо е брат на футболиста на третодивизионния "Гигант" (Съединение) и бивш юношески национал Здравко Жилов. Футболната общественост у нас се мобилизира да събере необходимите 18 хиляди евро за транспортирането на телата.

"Дойде отново време всички заедно да обединим силите си и да помогнем на един от нашите футболисти. Здравко Жилов неведнъж е доказал, че на терена оставя своето сърце и душа и се раздава докрай във всеки един мач. Сега той има нужда от нашата подкрепа. В събота - 30 март 2024 г., предстои да се изиграе мач от 26-и кръг срещу отбора на "Созопол", начало 15 ч., който ще бъде в подкрепа на Зината. Входът ще е 10 лева. Нека обединим силите си и дадем лъч светлина в този тежък момент за семейството", съобщиха от "Гигант".

Реклама

Футболистът на "Левски" Асен Митков, който е от Съединение, обяви на търг своя фланелка от настоящия сезон, която е подписана от всички футболисти на "сините".

Траур в Солинген

"Моля се за починалите и за изцелението на всички ранени. Бих ви помолил да изчакате... Според мен всеки трябва да се въздържа от спекулации в такъв момент. Полицията и прокуратурата правят всичко необходимо."

Това заяви кметът на Солинген Тим Курцбах, който посети мястото на трагедията. По негово нареждане знамената на сградата на кметството бяха свалени наполовина в знак на траур.

Реклама
Реклама
Реклама