Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17765556 www.bgdnes.bg

Българският вълк Черок покорява Холивуд

Хищникът има над 100 роли в различни продукции 

Животното става и риалити звезда в Румъния 

Доли ЛУКАНОВА

Най-известният вълк у нас става любимец и в Холивуд! От началото на годината Черок се с снимал в няколко мащабни чуждестранни продукции, с което броят на ролите му вече надхвърля 100.

"Снимките са навсякъде и по всяко време. Едвам смогвам да откликна на всички ангажименти", признава пред "България Днес" собственикът му Стоян Лазаров.

Реклама

Сред най-големите продукции, в които Черок се появява, е новият филм на продуцента на хитовия криминален сериал "От местопрестъплението" и неподражаемата поредица "Карибски пирати" - Джери Брукхаймър. Носителят на 10 награди "Еми" избира именно родния хищник от порода чешки вълк за лентата, която ни отвежда на пътешествие из необикновената история на Гертруда Едерле - първата жена, преплувала Ламанша.

Вълкът стана изключително популярен у нас по време на световното първенство по футбол през 2022 г. Тогава позна голяма част от мачовете в ефира на БНТ. Поради многото ангажименти тази година Черок е загърбил футбола и не се подготвя за европейското първенство. Макар от малък да си пада по този спорт, предпочитанията му остават на заден план и животното се фокусира върху кариерата си на световната сцена. Едно остава непроменено - любовта му към кренвиршите, от които не може да се откаже.

Нещо различно, което му предстои, е участието му в риалити формат. Съвсем скоро Стоян Лазаров и семейството му заминават с Черок и други техни питомници в Румъния. Там животните ще се включат в мащабна продукция на индийски продуценти.

"Едно време излъчваха предаването "Страх". Тази продукция ще е нещо подобно. Ще има скорпиони, паяци. Ще плашат хората, ще има игра с пчели, със змии, със скорпиони. Черок също ще се включи. В момента търся 500 скорпиона и ми е малко трудно, защото пазарът не е много богат на тези животни", издава Стоян.

Вълкът, кръстен на индианско племе, има роли и в редица родни филми. Сред най-големите е тази в сериала "Войната на буквите". В много от сцените животното си партнира с хита от лентата - екранния Баян, изигран от младия актьор Даниел Върбанов. В сериала участие взимат и други животни на Стоян Лазаров. За него най-ценна е ролята на враната му Гаргамел, тъй като това се оказва последната негова изява.

"За съжаление Гаргамел почина от старост. Той си беше животно, родено за кино. Смайваше всички с нещата, които правеше. Последната му сцена, която изигра в сериала, беше свързана с едно писмо, което трябваше да занесе. Гаргамел не само че кацна, но и си отвърза писмото от крака и го остави на земята", споделя Лазаров.

Реклама

Мъжът взима враната в изключително тежко състояние. Първоначално лекари искат да й отрежат крилото, защото е счупено, но Стоян отказва и спасява птицата.

Лазаров от години отглежда животни, които превръща в актьори. Мъжът е един от малкото, които се занимават с това у нас. Сред най-големите му звезди безспорно е Черок, който освен телевизионна и филмова звезда е взел участие и в много други проекти.

"Музикалните клипове и рекламите за нас вече са всекидневие", признава Лазаров.

Четете още

Баян станал приятел с вълка от "Войната на буквите"

Баян станал приятел с вълка от "Войната на буквите"

Вълкът Черок познава повече от Пеле

Вълкът Черок познава повече от Пеле

Реклама
Реклама
Реклама