Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/17786253 www.bgdnes.bg

Велико Минков: Страх ме е за сина ми, Габриела не е в добре психически!

Притеснен за психическото състояние на Габриела, обвинена в участието на убийството на съпруга си Пейо е Велико Минков. Минков има връзка с жената и твърди, че последното и дете е от него. Габриела беше пусната под домашен арест след като изкара зад решетките повече от сто дни.

"Абсолютно съм убеден, включително и самата Габриела потвърждава, че аз съм бащата на 7-месечното бебе", категоричен е Минков и продължава:

Реклама

"Сред мотивите, които съдийката изброи за пускането под домашен арест на Габриела бяха, че няма да извърши ново престъпление, но аз определено съм притеснен за това.  Ако ѝ дадат децата, искам да питам каква е тази незаменима майчина грижа, ако вземем примера на Кристина Дунчева от Сандански, която уби двете си деца с над 30 удара с нож. Аз се притеснявам за моя син. Притеснявам се и за голямото момче, което въпреки, че не ми е син, аз обичам много."

Габриела и майка ѝ Красимира Трифонова, която е бивш служител на МВнР, са обвинени, че са удушили Пейо Пеев. Предполага се, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права.

"Габриела е абсолютно вменяема. Според мен има нарцистично личностно разстройство. С каква увереност казват съдиите, че няма да извърши друго престъпление. Особено, както намекват, че трябва уж децата да са при нея. Притеснявам се, защото Габриела не е в добро психично състояние. Как така тя прекарала инсулт и в лошо психично състояние ще гледа тези две деца под домашен арест?", пита се бившият депутат от "Продължаваме промяната". 

"В двата дни, откакто е пусната под домашен арест контакт с нея не съм търсил", обясни Минков.

"Децата са категорично в прекрасно състояние при родителите на Пейо. Хората си ги гледат абсолютно отговорно. Малкото дете, моя син, пее прекрасно, няма проблеми с ларинкса. С радост мога да кажа, че децата са в сигурна среда, абсолютно добре отглеждани. Определено е заменима тази майчина грижа", така той коментира твърденията на Славова, че отглежданите от родителите на Пейо Пеев момченца имат здравословни проблеми.

"Очаквам в рамките на днешния работен ден или на 7 май да излезе най-късно резултатът от ДНК експертизата. Абсолютно съм убеден, включително и самата Габриела потвърждава това, че аз съм бащата на 7-месечното бебе", каза Минков.

Първото открито заседание за произхода е на 14 май в Бургас. Нямам представа дали Габриела ще присъства. Очаквам смели мерки от съдиите с привременни мерки синът ми да ми бъде даден да го отглеждам аз". допълни той. 

"Аз съм невинна. Не съм извършила нищо и съм обвинена в нещо, което не съм сторила. Излязох, за да си гледам децата. Благодаря на правосъдието! Важното в момента е децата ми, както бяха отвлечени, така да бъдат върнати при мен", така Габриела коментира наложената ѝ от съда мярка.                                   

Четете още

Арестуваната Габриела, обвинена в УБИЙСТВОТО на мъжа си Пейо, видяла едното си дете само веднъж

Арестуваната Габриела, обвинена в УБИЙСТВОТО на мъжа си Пейо, видяла едното си дете само веднъж

Адвокатът на обвинената за смъртта на Пейо пред Темида: Няма ДНК на Габриела по колата, няма доказателства!

Адвокатът на обвинената за смъртта на Пейо пред Темида: Няма ДНК на Габриела по колата, няма доказателства!

Заплашили с убийство пастор от църквата на Габриела и майка й

Заплашили с убийство пастор от църквата на Габриела и майка й

Убитият Пейо упояван от жена си Габриела и майка й

Убитият Пейо упояван от жена си Габриела и майка й

Реклама
Реклама
Реклама