Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5412735 www.bgdnes.bg

Летяща коза се закача на жица

Трима спасители от електрото се борят за съдбата на рогатото

Гладна коза каца като лястовица на електрически жици, но се закача на рогата си.
Глупавото и лакомо добиче се покатерва на дърво, за да се напасе. Минути след това губи равновесие и за късмет увисва на електропровода, минаващ под клоните. Случката се разиграва в близост до гръцкото градче Сикурио и вдига накрак местната аварийна служба.

Първоначално мъжкият екип с много любов пробва да я свали с помощта на висока стълба. Козата яко започва да бие къчове в прегръдките на спасителя си, изтръгва се за кратко и отново се закача в кабелите. Здравеняците, които се притичат на помощ, дълго време се мъчат да свалят чифтокопитното с различни методи и техники. Тъй като животното е доста тежко, мъжете не смеят да я дръпнат по-рязко от страх, че ще се размаже на асфалта. В крайна сметка спасителната група решава да ползва въже.

Реклама

Правят ласо в единия край, с което захващат копитото на козата. След като успяват да я вържат, те започват да я придърпват към склона, от който тя явно се е покатерила, преди да увисне на жиците. Веднага щом стъпва на твърдо, козата се окопитва и хуква да търси нови екстремни места за паша.

Според докторите от градската ветеринарна служба в Сикурио именно лакомията на животното я води до опасния инцидент. Съществува и версия някой човек да е закачил добичето, но това е малко вероятно, казват спасителите. По думите им животното има късмет, защото колкото и да са здрави рогата на козата, те може и да се счупят неочаквано.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама