Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7190104 www.bgdnes.bg

Бият бизнесмен с метални тръби заради биткойни

Нов удар след палежи, кражби и стрелби

Илия Ламбрев подозира съдружник след афера с машини за криптовалута за 200 хил. лв.

От побой с метални тръби заради биткойн афера се оплака млад бизнесмен. Това не е първото посегателство срещу 32-годишния Илия Ламбрев от гоцеделчевското село Мосомище. След изчезването на машини за криптовалута за 200 хиляди лева той подозира за сполетелите го беди бившия си съдружник Крум Кондов.

Реклама

Ламбрев бере душа, след като в четвъртък вечерта е потрошен от бандити с железни палки, докато се прибира и паркира автомобила си пред дома си. Предполага, че нападателите са го причаквали скрити зад паркирал джип. Те го нападат в гръб, напръскват със спрей и започват да го душат и удрят.

На помощ на младия бизнесмен се притичва сестра му, която започва да вика от балкона на къщата. Ламбрев е с травми по ръцете и краката, но е пуснат да се лекува вкъщи. Според потърпевшия побоят бил поръчан от бившия му съдружник Крум Кондов. От своя страна Кондов отрича обвиненията.

"Аз съм IT специалист, а не поръчител на пребивания", кълне се Кондов. По негови думи по време на инцидента е бил със семейството си и това може да бъде потвърдено от камерите за видеонаблюдение в дома му. Кондов уверява, че няма представа как се поръчват биячи и не разполага с такива контакти.

"Усетих се в един момент, че Крум Кондов краде от мен. Отбиваше половината от моите машини да си работят за него. Разделихме се, но той многократно се е заканвал, че ще ми навреди. Даже ме е заплашвал по телефона, че ще ми стъжни живота", разказва Илия Ламбрев.

Той се изпокарал с авера си заради съмнения за кражби, последвали палежи на коли и къщи, както и кражби на машини за криптовалути за хиляди левове. Двамата бивши съдружници взаимно се обвиняват за изчезването на уредите за биткойни. Кондов от своя страна обвинява Ламбрев за изчезването на машините за добиване на криптовалута, като посочва, че копачките са открити в неговия дом.

След заплахите, които Ламбрев твърди, че е получавал от партньора си, започват да се случват странни инциденти. Някой стрелял по мерцедеса му, като го надупчил 5 пъти с въздушна пушка. През април т.г. е драсната клечката на автокъщата на Ламбрев, съсипани са 11 коли. След това вилата на баща му е подпалена и унищожена. От прокуратурата в Гоце Делчев заявяват, че разследвания по всичките случаи продължават, но виновен все още не е открит.

Реклама
Реклама
Реклама