Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8733589 www.bgdnes.bg

Джокович с коронавирус

Новак Джокович и жена му Йелена имат коронавирус!

Новината съобщи сръбският "Курир". Резултатит от теста на световния номер едно станаха ясни днес. Те показаха, че че сръбският тенисист е заразен с вируса COVID-19.

Новак се чувства добре, няма симптоми. Очаква го 14-дневна карантина. 

Джокович се подложи на теста за коронавирус след прибирането си от Задар в Белград. Той е четвъртият тенисист от Адриа Тур дал положителен резултат след Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки. 

Реклама

"Веднага след пристигането си в Белград отидохме за тестване. Резултатите от моя и на Йелена са положителни. Децата са с отрицателни", потвърди Джокович.

Той направи и официално изявление по повод случилото се, след като няколко дни мълча.

"Всичко, което направихме през изминалия месец, направихме с чисто сърце и искрени намерения - обяви Ноле. - Нашият турнир имаше хуманитарен характер с идеята да помогнем на тенисистите в региона, да им осигурим условия за игра, да печелят доходи и по този начин да преодолеят този труден период. В същото време искахме да изпратим послания за солидарност и уважение, честна игра. Целта беше да помогнем на благотворителни организации и най-нуждаещите се и се радвам, че голям брой хора се присъединиха към инициативата. Организирахме турнира в момент, когато вирусът е отслабнал, вярвайки, че условията за домакинство на турнето са изпълнени. За съжаление този вирус все още присъства и е нова реалност, с която все още се учим да се справяме и да живеем. Надявам се, че нещата ще се облекчат с времето, за да можем всички да възобновим живота си. Изключително съжалявам за всеки отделен случай на инфекция. Следя изявленията на лекарите и се надявам, че броят на заразените няма да се увеличи. Надявам се, че здравната ситуация на никого няма да се усложни и че всички ще се оправят.Ще остана в самоизолация през следващите 14 дни и ще повторя теста след 5 дни.“

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама