Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9901719 www.bgdnes.bg

Безработната Райна върна изгубени пари на бургазлия

Калъфче с лични документи и сумата от 150 лв. са върнати на собствениак им от 38-годишната бургазлийка Райна Георгиева. Жената отскоро е безработна, но не се поблазнява да прибере парите. Те са загубени по случайност в района на кръстовището на бургаските улици "Александър Стамболийски" и "Стефан Стамболов".

Жената се прибира към дома си, когато вижда на пешеходната пътека падналото калъфче. Отваря го и без да се замисли го занася в сградата на ОДМВР - Бургас. Служители от Първо РПУ описват намерените сума и документи, сред които освен личната карта и паричната сума, се намира шофьорската книжка и синия талон на 47-годишен бургазлия, съобщават от местната полиция.
Трогнат от благородния жест, той не успява да сдържи сълзите си и многократно благодари на Райна Георгиева за безкористната постъпка. "Редки са случаите, в които освен документите се връща и паричната сума. Щастлив съм, че се запознах с тази добра жена, чиято постъпка ме накара да върна вярата си в хората", признава бургазлията.
Райна Георгиева е безработна от няколко седмици. Завършила е бакалавърска степен по молекулярна биология и магистърска био-физико химия в Софийския университет. Има и докторантура по биофизика към БАН. Счита, че постъпката й е продиктувана от съпричастност, тъй като самата тя е ставала жертва на джебчии. Затова знае колко сили и средства коства възстановяването на документите.
"Парите не ме съблазниха, въпреки че в момента съм в тежък финансов момент. Те не са мои, а вероятно са по-нужни на човека, който ги е изгубил", скромно добавя доблестната жена. Тя ще бъде наградена от директора на ОДМВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов във връзка с предстоящия празник на МВР на 5 юли.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама