Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14189921 www.bgdnes.bg

Калоян следил с GPS убитата Кристина, тормозил я години наред

Посещавала психолог и се готвела за нов живот 

Имал ограничителна заповед заради непрекъснат тормоз



Убитата Кристина Благоева е била тормозена години наред от колегата си Калоян, заради което приживе 32-годишната жена изважда ограничителна заповед за него.
Това научи "България Днес" от близки на жертвата, открита в багажник на автомобил, оставен от килъра край автосервиз в столицата. Следите на жертвата се губят от вторник вечерта, когато си тръгва от работа и изключва мобилния си телефон. Близките на Кристина се съмняват, че Калоян я е причакал и принудил да изключи телефона си, след което е изпълнил пъкленото си дело.
Кристина има син, който часове след убийството на майка си, е навършил 10 години. Той е от предишна връзка на жената. С бащата Кристина се разделила заради неразбирателства, но запазила отлични взаимоотношения. Сега момчето ще заживее най-вероятно при таткото.


На работното място Кристина се сближила с гологлавия Калоян, който е с две години по-голям от нея. След като се зародила връзка между тях, Кристина се променила. Започнал жесток психически тормоз, а ревността на колегата й минавала всякакви граници.

Реклама


Оказало се, че тайно мъжът прикачил проследяващо устройство в автомобила на Кристина, за да следи къде и кога пътува. Показателен се оказал случай, при който момичето тръгнало за близка дестинация извън София и само след час и без да е уведомен, Калоян пристигнал на място.
Приятелите на Кристина не били в течение какво се случва между двамата. Младата жена свела до минимум общуването между Калоян и нейния кръг, а появите й сред близките й ставали все по-рядко.


Постоянният тормоз, на който била подложена, си казала думата и в крайна сметка настъпил разрив във взаимоотношенията им. Последвал още по-неприятен период и издаване на ограничителна заповед за Калоян, на когото е забранено да доближава Кристина.
Волята за нов живот след връзката с Калоян се оказала силна. Жената започнала да чете и да се интересува за случаите на домашното насилие. Решила се и постепенно повдигала завесата пред свои близки и решението да започне консултации при психолог в тясно сътрудничество с фондация за закрила на жени от домашно насилие.


Така постепенно назрявал моментът, в който Кристина да започне нова етап в живота си, този път без Калоян. Ограничителната заповед и двете присъди, които мъжът получил по деяния за друго бивше негово гадже - закана за убийство и палеж на автомобил на новия й приятел, давали увереност и сили на момичето.
Вярата, която от фондацията, помагаща на жертвите на домашно насилие, вдъхнали на Кристина, я окуражила да промени живота си. Затова тя не подала сигнали в МВР, а се доверила на неправителствена организация.
Но новият живот така и не бил дочакан. Кристина Благоева най-вероятно е издебната от Калоян преди пътуване в командировка по данни на запознати. Той я застрелял с пистолета на свой близък, след което сложил тялото в багажника на кола, която оставил пред автосервиз.
Автомобилът не е нито негов, нито на 32-годишната жертва. Затова въпреки че разследващите следили мъжа няколко дни, имали проблеми да го свържат с убийството.
32-годишната жена оставя бележка да бъде търсен Калоян, ако нещо с нея се случи.

Четете още

САМО В "БЪЛГАРИЯ ДНЕС": Ето го Калоян, убил Кристина! Направил е пълни самопризнания!

САМО В "БЪЛГАРИЯ ДНЕС": Ето го Калоян, убил Кристина! Направил е пълни самопризнания!

20 г. затвор за Таков за разстрела на семейство Ботеви
20 г. затвор за Таков за разстрела на семейство Ботеви

20 г. затвор за Таков за разстрела на семейство Ботеви

Димитър застрелва Даниела от ярост
Димитър застрелва Даниела от ярост

Димитър застрелва Даниела от ярост

Убитата Елена била обект и на домашно насилие

Убитата Елена била обект и на домашно насилие

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама