Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14330998 www.bgdnes.bg

Латинка Петрова ядосана пред "България Днес": Безобразие е да увеличават депутатските заплати

Политиците заеха мястото на артистите на сцената, негодува Панайот Панайотов 

"Депутатите не заслужават да получават толкова високи заплати! Това е безобразие на фона на най-ниските пенсии и мизерните заплати. Замразиха минималното работно възнаграждение на смешните 780 лв., а увеличават тяхното на близо 7000 лв., което е възмутително. Поне да вършеха работа, щях да кажа - "Браво, нека да взимат", но те не могат да стигнат до съгласие дори по един въпрос освен увеличението на заплатите им."

Реклама

Това емоционално заяви Латинка Петрова пред "България Днес" по повод информацията от последните дни, че депутатските заплати се вдигат с над 800 лева.

Народните представители в 49-ия парламент ще взимат повече пари от предшествениците си в миналия мандат на законодателната институция. Причината е, че депутатските възнаграждения се променят 4 пъти в годината. Те се изчисляват на базата на средната работна заплата в обществения сектор в последния месец от тримесечието.

Заради по-високите доходи на народа основното възнаграждение на новите 240 законотворци ще е почти 6400 лева, без клас прослужено време или допълнителни възнаграждения за участия в комисии например.

"Това е пълна наглост и показва, че за пореден път депутатите ще мислят единствено и само за себе си. Те не се интересуват от народа и хората, които са гласували и са ги избирали. Първото нещо, което решиха да направят, е да си увеличат заплатите - срам и позор! Бедните ще духат супата. Нямам никакви надежди за светло бъдеще, категоричен е пред "България Днес" актьорът Георги Мамалев.

Емоционално и с нотка на яд се изказа и естрадната легенда Панайот Панайотов. "Моето мнение не е за пред хората. Политиците взеха мястото на артистите на сцената и това никак не е честно. Ако има сила да възстанови правдата, трябва отново ние артистите да сме на сцената вместо политиците. Ясно е, че пак отиваме към избори."

На същото мнение е и Латинка, която прогнозира избори през септември. "Знае се, че пак отиваме на избори. Но това никой не го интересува. Наглеците в парламента гледат да подсигурят и правнуците си. Възмутена съм и разочарована. Как може никаква работа да не са свършили, а да си увеличават заплатата с 800 лв. съобразно инфлацията, а за пенсии пари няма. Увеличението на пенсията ще се отложи за октомври, защото трябва да се додадат депутатските заплати", сподели актрисата.

По думи на Мамалев в България ще живеем зле, докато политиците ни не се осъзнаят.

"Политическият ни елит е на много ниско интелектуално и образователно ниво. Това са хора с купени дипломи и хора, които стига да са близки на "вожда" - ръководителя на партията, получават всичко. Отвратително е това, че необразовани палави девойки от провинцията, но близки на шефа главоломно се издигат нагоре, защото винаги са готови за употреба. Мислят си, че като сменят чуждестранните вносни костюмчета, са много големи политици, но дотук. За тях политика е креватът на шефа и скъпите дрешки", каза за финал Мамалев.

Четете още

РЕКОРДНА ИНФЛАЦИЯ! Актрисата Латинка Петрова се изръси със 120 лв. за агнешко

РЕКОРДНА ИНФЛАЦИЯ! Актрисата Латинка Петрова се изръси със 120 лв. за агнешко

Известни пенсионери зоват: Върнете добавките за великденските пенсии!

Известни пенсионери зоват: Върнете добавките за великденските пенсии!

Латинка Петрова: Политика ни скара със Стоянка Мутафова

Латинка Петрова: Политика ни скара със Стоянка Мутафова

Актрисата Латинка Петрова пред "България Днес":  Спрях да шофирам заради скъпите горива
Актрисата Латинка Петрова пред "България Днес":  Спрях да шофирам заради скъпите горива

Актрисата Латинка Петрова пред "България Днес": Спрях да шофирам заради скъпите горива

Реклама
Реклама
Реклама