Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14654051 www.bgdnes.bg

Мария Габриел е майсторка на казачока

*Грабва публиката с пластичност 

*От дете мечтаеше да работи в Европейския съюз, казва ръководителката й по танци Любка 

Мария Габриел е отявлена майсторка на казачока!

Още от дете бъдещият еврокомисар, който чака да минат деветте месеца на Николай Денков като премиер, за да го наследи като министър-председател, изумява с танцовите си способности своите съученици и приятели от родното й градче Хаджидимово, научи "България Днес".

Реклама

Избраницата на Бойко Борисов за премиер от ГЕРБ участва активно от ранна възраст в местни самодейни състави, в които се научава на различни видове танци - от латино до любимия й казачок.

"Мария грабваше вниманието на публиката и журито със своята пластичност и артистичност. За нея казваха, че се откроява като хубаво цвете в целия букет на концерта. Тя бе перфектна във всяко отношение - общителна, скромна, без претенции за каквото и да било", сподели пред вестника ръководителката на танцовия състав "Чебурашка" Любка Шопова. По нейни думи е взела под крилото си надеждата на ГЕРБ, когато Мария Габриел е била едва на 3-годишна възраст. Родителите й я записали в местната детска градина, а малкото момиченце бързо показало колко много обича да танцува. Така, Любка започнала да се занимава по-сериозно с Мария и я подготвяла за професионална състезателка по танци.

"От малка Мария беше много любознателна и бързо се учеше на новите и непознати за нея неща. В състава практикувахме различни танци на народите, а това малко дете се справяше отлично с всеки стил", спомня си с усмивка Шопова. По думите й освен казачока Мария Габриел обожавала да танцува бамболео, както и диско танци.

12 години бъдещият еврокомисар не спира да танцува. Въпреки че продължава своето образование в Кюстендил, Мария се връща на родното си място през всяка ваканция и активно се включва във всяко едно участие на състава. Дори след като напуснала "Чебурашка" и Хаджидимово, Мария Габриел винаги се интересувала какво се случва със състава и от какво има нужда. Дори обещала да заведе танцьорите в Брюксел, но за съжаление пандемията попречила.

"След като завърши езиковата гимназия в Кюстендил, нашето момиче замина за Франция. Там си намери мъж, който е много добър, роди им се и детенце. Но преди да се случи тази любовна магия, Мария залягаше много над учебниците. Разбира се, трябваше да намери начин, за да си изкарва допълнително средства, за да живее нормално", споделя ръководителката на танцов състав "Чебурашка".

Любка разкрива, че желанието на Мария да бъде самостоятелна било много силно и именно заради това започнала сама да изкарва парите си като детегледачка.

Реклама

"Дълго време гледаше децата на семейство руснаци. Няколко пъти ме помоли за танцови костюми, които вече не използваме, за да може да занимава малчуганите и да им показва стъпки от латино танците, както и от казачока", разказва Любка.

Един ден ръководителката на "Чебурашка" попитала Мария с какво иска да се занимава, след като завърши училище. Красавицата, без да се замисли, с очи, пълни с надежда, отговорила, че мечтае да работи в Европейския съюз.

"Мария не говореше много за мечтите си, а мълчаливо следваше пътя към успеха. Всички от Хаджидимово много се гордеем с нея и се вълнуваме, когато се прибере. Дойде ли в града, никога не пропуска да мине първо през църквата, за да запали свещичка", заключи пред вестника Любка Шопова.

Четете още

Вижте всички министри в кабинета на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Вижте всички министри в кабинета на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

ГЕШЕВ ПОГНА БОЙКО БОРИСОВ И МАРИЯ ГАБРИЕЛ

ГЕШЕВ ПОГНА БОЙКО БОРИСОВ И МАРИЯ ГАБРИЕЛ

Реклама
Реклама
Реклама